Mauricijus

mauricijus

Mauricijus nije slučajno glavna destinacija za odmor u Indijskom okeanu. Plaže iz snova, bujna priroda, besprekorna ljubaznost, gostoljubivost i hotelski kompleksi visokog nivoa samo su neke od pogodnosti koje možete dobiti na Mauricijusu.

Mauricijus je ostrvska država i nalazi se u jugositočnom delu Indijskog okeana, 900 kilometara od Madagaskara.

Ostrvo su otkrili Portugalci 1505. godine. Prvi kolonizatori su bili Holanđani koji su naselili ostrvo 1638. godine, dajući mu ime po princu Morisu od Nasaua. Francuzi su vladali ostrvom tokom osamnaestog veka, a ostrvu su dali ime Ile de France. Britanci su preuzeli ostrvo 1810.godine, i vratili mu ime Mauricijus.

Mauricijus je nezavisnost dobio 1968.godine, kada je država postala republika. Mauricijus je demokratska zemlja i jedna je od najrazvijenijih zemalja Afrike.

Prva i glavna atrakcija ovog ostrva je naravno lepota plaža oivičenih drvećem tamarisa. Koralna ograda štiti tirkizne lagune, dok se prozračna voda zaustavlja u malim zalivima oivičenim belim peskom.

Stotinak luksuznih hotela, koji se takmiče u luksuzu i eleganciji, opasava ostrvo. Neki hoteli čak nude gostima i posebne, privatne vile. Osoblje je profesionalno i ljubazno, a raznovrsnost aktivnosti velika. Ribari ovde vole da love sabljarke i osliće. Ljubitelji ronjenja ispod površine mora će istražiti morsko dno Blu beja.

Pored divnih plaža i luksuznih hotela, Mauricijus ima još mnogo toga da ponudi turistima. Ako ikada budete dolazili na Mauricijus, obavezno posetite sledeće turističke atrakcije:

Port Luis

Port Luis je glavni i najveći grad Mauricijusa i najveća luka u Indijskom okeanu. Nalazi se na severozapadnoj obali ostrva. Prostire se na površini od 42,7 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 148 000 stanovnika. Port Luis je kulturni, ekonomski i politički centar Mauricijusa, i veoma popularna destinacija na turističkoj mapi ove ostrvske države. Port Luis ima veliki značaj u turizmu Mauricijusa. Takođe, ovo je veoma značajan kulturni centar i omiljena destinacija za slikare, skulptore i pisce. Port Luis ima brojne znamenitosti koje se od 2006. godine nalaze na UNESCO – voj listi svetske baštine.

Central Market

Central market je pijaca koja se nalazi u Port Luisu i sjajna je za pazarenje suvenira, rukotvorina, voća i povrća, odeće i tome slično. Ako posetite ovo mesto imaćete priliku da upoznate lokalno stanovništvo, običaje i kulturu, a najbolje je doći rano ujutru.

Champ de Mars Racecourse

Champ de Mars Racecourse je najstariji hipodrom na južnoj hemisferi tako da je to dovoljan razlog da ga posetite i vidite. Sezona trka ovde traje od maja do kraja novembra. Većina trka se održava subotom, a ulaz na hipodrom je slobodan. Tokom septembra ovde se održava čuveni Maiden Cup, najveći trkački događaj godine. Posetioci pri poseti treba da obrate pažnju na grobnicu Malartic i statuu kralja Edwarda VII.

Royal Botanical Gardens of Pamplemousses

Kraljevske botaničke bašte jedne su od najvećih atrakcija Mauricijusa i nalaze se u Port Luisu.  Ove bašte ispunjene su topskim i egzotičnim biljkama, a mirisi i boje koje ćete tamo videti i doživeti poneće vas u drugi svet. Ova oaza mira savršena je za popodnevno relaksiranje i fotografisanje u prelepim ambijentima.

Pozorište Port Luisa

Pozorište Port Luisa izgrađeno je u devetnaestom veku, i predstavlja jedno od najstarijih pozorišta na prostoru Indijskog okeana. Zdanje je dekorisano klasičnim londonskim stilom, a u njega stane oko 600 posetilaca.

Mauritius Leisure Village

Čuveni vodeni park na Mauricijusu nudi vam nezaboravan provod i odlično mesto da provedete letnji dan sa porodicom. Ovaj vodeni park nudi ogroman broj vodenih vožnji i drugih zanimacija u kojima mogu da uživaju svi, a najviše mladi i deca. Park je opremljen i sa brojnim kafićima i prodavnicama suvenira tako da ćete moći i da se odmorite, kao i da kupite suvenire koji će vas podsećati na ovo sjajno mesto.

Crocodile Park

Krokodilski park na Mauricijusu takođe je jedna od najvećih, a kako i da ne bude kada uživo možete videti žive dinosauruse. Park je naseljen sa preko 1 000 krokodila, uglavnom dobijenih sa Madagaskara, a takođe je dom za džinovske kornjače, majmune, džinovske iguane, kao i drugih egzotičnih vrsta. Ljubitelji životinja imaće nezaboravan dan u ovom parku.

 

Pročitaj više o destinaciji...
jos
HOTELI NA OVOJ DESTINACIJI

Sofitel Imperial Resort & Spa *****

Sofitel Imperial Resort & Spa

Direktno na dugačkoj plaži od belog peska, smešten je ovaj elegantni hotel dizajniran u diskretnom azijskom stilu.

Hilton Mauritius Resort & Spa *****

Hilton Mauritius Resort & Spa

Resort se nalazi na zapadnoj obali, direktno na jednoj od najdužih plaža na ostrvu. Resort je okružen prelepom tropskom baštom, koja čitavom resortu daje poseban šmek.

Constance Le Prince Maurice *****

Constance Le Prince Maurice

Veličanstveni luksuzni hotel na severoistočnoj obali. Deo je lanca "The Leading Hotels Of The World" i smešten je na 60 hektara netaknutog privatnog zemljišta.

Recif Attitude ***

Recif Attitude

Prijatan hotelski kompleks koji je lociran na severozapadnoj obali sa predivnim pogledom na zaliv, u blizini mesta Grand Baie.

Heritage Le Telfair Golf & Spa Resort *****

Heritage Le Telfair Golf & Spa Resort

Elegantni hotel smešten u tropskoj bašti kroz koju prolazi mala reka, udaljen od glavnog grada Port Louis 50km.

Hotel Sous le Badamier ***

Hotel Sous le Badamier

Postoje mesta visokog kvaliteta koja su obično smeštena u sredini bujnih bašti u Mauricijusu.

Lux Belle Mare *****

Lux Belle Mare

Prekrasan hotel sa srdačnim ambijentom, koji je renoviran 2014.god. i nalazi se na jednoj od najlepših plaža na ostrvu.

Hibiscus Beach Resort & Spa ***

Hibiscus Beach Resort & Spa

Ovaj šarmantan hotel sa 3 zvezdice nalazi se u centru Grand Bayija.

Beachcomber Trou aux Biches Resort & Spa *****

Beachcomber Trou aux Biches Resort & Spa

Prostrani i negovani resort, koji leži usred tropskog vrta, na severozapadnoj obali, na lepoj 2km dugoj peščanoj plaži.

LINKOVI

X