Japan

japan

Azija je zemlja izlazećeg sunca, koja brojne turiste privlači interesantnim načinom života i kulturom…

Azijski gradovi su svakako čudesna dela prirode, a i arhitekture. Tokio je mesto koje će vas ostaviti bez daha, Kjoto je centar hramova, dok je glavna atrakcija penjanje na planinu Fudži. Gde god da odete, bilo da je u pitanju Carska planina ili  moderni delovi užurbanog Tokija, bićete oduševljeni predivnom kulturom ove zemlje, njenom sjajnom uređenosti, ali i veoma specifičnom tradicijom. Japan je destinacija koju je najbolje posetiti tokom proleća. Tada cvetaju čuvene japanske višnje, zbog kojih je cela zemlja magično ružičaste boje.

Ukoliko se spremate za posetu Japanu, svakako bi trebalo da znate, da se Tokio nalazi u vrhu liste najboljih mesta za život. Kao glavni grad Japana, Tokio je najveća metropola sveta, koja se sastoji od 26 gradova, šest manjih gradova i osam sela. Sva ova mesta su tokom duge i slavne istorije srasla u jedinstvenu celinu, koja broji blizu 40 miliona stanovnika. Pored svoje masivnosti, Tokio je i dalje veoma uređen grad, u kome ulice nisu zagušene automobilima i gde svi građani poštuju strogo određena pravila ponašanja.

Atrakcija ove magične i mistične zemlje koja svakako ima najveću posetu turista svake godine je Kjoto. Kao bivša prestonica, danas je Kjoto najinteresantnijih, najprivlačniji i najposećeniji grad ove zemlje. Taj podatak nije čudan kada znamo da je Kjoto sedište drevne kulture Japana.

 

Pročitaj više o destinaciji...
jos
HOTELI NA OVOJ DESTINACIJI

Hotel Metropolitan Tokyo Ikebukuro ****

Hotel Metropolitan Tokyo Ikebukuro

Hotel Metropolitan Tokyo Ikebukuro je prava oaza luksuza i komfora u srcu ove internacionalne metropole...

LINKOVI

X