Kina

kina

Kina je država koja se nalazi u istočnoj Aziji. Ova najmnogoljudnija zemlja obuhvata površinu od 9.596.960 km², što je čini trećom najvećom državom na svetu (posle Kanade i Rusije). Glavni grad Narodne Republike Kine je Peking.

 Dve trećine površine Kine čine planiski lanci, brda, pustinje i pustare. Istok Kine krase obale Žutog i Istočnog kineskog mora. Klima Kine je veoma raznolika - od suptropske na jugu do umerene na severu.

Kina je poznata i po svojoj bogatoj istoriji. Ova zemlja ima jedan od najdužih neprekidnih perioda u razvoju civilizacije koji se bazira na dugoj pisanoj tradiciji. Ipak, istoriju Kine pratili su brojni ratovi, promene dinastija, ali i napredak u tehnologiji. 

 

Pročitaj više o destinaciji...
jos
HOTELI NA OVOJ DESTINACIJI

Beijing Prime Wangfujing *****

Beijing Prime Wangfujing

Hotel Prime nalazi se na Ulici Vangfuđing (Wangfujing Street). Sobe nude besplatan WiFi i pogled na grad.

City Garden ****

City Garden

Ovaj hotel u svom sklopu ima nagrađivani restoran i bazen na otvorenom sa grejanom vodom, a nalazi se nedaleko od poznatih atrakcija…

Beijing Nuo Forbidden City *****

Beijing Nuo Forbidden City

Smešten u klasičnoj građevini, ovaj hotel nam predstavlja šarm stare Kine, sa svojim bogatim komadima nameštaja i neprocenjivim antikvitetima.

Central Hotel Shanghai ****

Central Hotel Shanghai

Central Hotel nalazi se u živahnoj ulici, u blizini internacionalnog aerodroma i glavne železničke stanice.

Crowne Plaza Foshan *****

Crowne Plaza Foshan

Ovaj luksuzni hotel nalazi se na vrhunskoj lokaciji u centru Foshana, a svojim gostima nudi sobe sa kontrolom klime, sefovima, telefonima i minibarom.

Novotel Beijing Peace ****

Novotel Beijing Peace

Hotel se nalazi u centru grada, na veoma maloj udaljenosti od čuvenog Zabranjenog grada, Tianamen trga i tržnih centara.

The Bund Riverside ****

The Bund Riverside

Hotel je smešten u centru Šangaja, na pet minuta hoda od Nanjing Road pešačke zone i deset minuta od Narodog trga.

North Garden ****

North Garden

Hotel se nalazi na 15 minuta hoda od Oriental Plaze, a u svojoj ponudi ima noćni klub, golf teren, sobe sa modernim etnerijerima, kupatila sa fenom i drugim pogodnostima.

Yuwa Serviced Aparthotel ****

Yuwa Serviced Aparthotel

Na samo nekoliko koraka od Guicheng metro stanice, ovaj hotel nudi sezonski otvoreni bazen i fitness centar, kao i simulator za golf.

LINKOVI

X