Moskva - Sankt Peterburg - Bele noći

19. jun - 25. jun 7 dana/6 noćenja - avionom i vozom

Priroda ima moć da nas fascinira a dokaz za to je i Sankt Peterburg koga Bele noći kao prirodni fenomen čin emagičnim I po mnogima najromantičnijim gradom na svetu.  25. maj se smatra početkom ovog prirodnog fenomena a tokom ovih dana dogodi se da  sunce ne silazi dovoljno iza horizonta kako bi pala noć. U tom periodu nema mraka nego svetlo predvečerje traje  sve do zore. Bele noći su najjasnije izražene od 11. juna do 02. Jula. Tih dana Sankt Peterburg posećuju brojni turisti a neizbežne su i manifestacije koje nose naziv ovog neobičnog prirodnog fenomena.  Tih dana, nijedan veliki evropski grad ne može da mu bude rival.

Sankt Peterburg je danas jedan od najvažnijih kulturnih, naučnih i industrijskih gradova u Rusiji sa nekoliko stotina muzeja i izložbenih dvorana. Veliki ruski i umetnici iz sveta, pesnici, pisci i kompozitori divili su se lepoti ovog grada, što je i zabeleženo u njihovim delima. Ovaj grad sa mnogo reka, kanala i mostova poznat kao Venecija severa, nudi bezbroj atrakcija kao što su Petropavlovska tvrdjava i Ermitaž. U predgrađu su i raskošne palate i parkovi u bivšim carskim rezidencijama Peterhof, Lomonosov, Carsko selo, Pavlovsk...

Kosmopolitska Moskva, grad imperijalne istorije i arhitektonske raskoši na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Sankt Peterburg je druga priča. Slavni Dostojevski ovako ga je definisao: "Najapstraktniji i najosmišljeniji grad na svetu.Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije.Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro. Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliće istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posetiocu daruje izuzetan doživljaj.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak: 19.jun 2020. Povratak 25.jun 2020. 

1.dan (19.jun 2020.)  BEOGRAD– MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu "NikolaTesla" kod šaltera Kon Tiki u 04:30 časova. Poletanje aviona za Moskvu u 06:35 časova (Let JU650). Sletanje  na aerodrom u Moskvi u 10:15 časova. Po dolasku u Moskvu odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom; Vrapčeva brda, Moskovski Univerzitet, Park Pobede, Hram Hrista Spasitelja, Crveni trg, Novodevičji manastir, Tverska ulica, Boljšoj Teatar... Transfer do hotela. Smeštaj. Popodne obilazak moskovskog metroa, nekih od najlepših metro stanica, bogato dekorisanih skulpturama, mozaicima, mermernim stubovima. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Noćenje.

2.dan (20.jun 2020.) MOSKVA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska teritorije  Kremlja: crkve Sv.Uspenja, Sv.Blagoveštenja i Sv.Arhangela (sa ulaskom u jednu od crkava) – grad u gradu, utvrđenje sa karakterističnim zidovima od crvene opeke, visokim kulama, palatama i starim crkvama koji predstavlja znak velike moći Moskve. Izlet podrazumeva i obilazak Oružane palate, istorijsko-kulturnog muzeja moskovskog Kremlja, Carske riznice sa eksponatima starih ruskih juvelira… Nakon obilaska Kremlja slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. Povratak u hotel metroom ili fakultativni obilazak Muzeja Panorama Borodinske bitke, posvećenom Otadžbinskom ratu sa Napoleonom 1812.godine. Glavni eksponat muzeja je panorama, slikano platno dimenzija 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Noćenje.

3.dan (21. jun2020.) MOSKVA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve usred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Povratak u Moskvu. Uveče fakultativno: Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

4.dan (22.jun 2020.) MOSKVA

Doručak. Rani jutarnji transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Petersburg u 09:40 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg nakon tri i po časa vožnje. Po dolasku u Sankt Peterburg odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Kazanjska Saborna crkva, Isakijevska crkva, zgrada Admiraliteta, fascinantni mostovi na Nevi, kao i mnogi spomenici koje su projektovale najpoznatije arhitekte tog vremena. U produžetku razgledanja gratis izlet-poseta Petropavlovskoj tvrđavi u kojoj se nalaze grobovi ruskih careva počev od Petra I. Tvrđava je jedna od najatraktivnijih znamenitosti Sankt Peterburga. Predstavlja bedeme jednog od najranijih utvrđenja, izgrađenog u cilju zaštite i ojačavanja novoosnovanog grada 1703.godine. Petropavlovska katedrala bila je gradska crkva, a do1917. grobnica ruskih careva. Katedrala ima vrlo raskošnu dekoraciju i izuzetne lustere. Tvrđava je nekada služila i kao baza za gradski garnizon i kao zatvor za političke neprijatelje ili zatvorenike visokog ranga. Transfer do hotela. Smeštaj. Uveče fakultativna poseta:Rusko folklorno veče sa tradicionalnom muzikom i plesom. Noćenje.

5.dan (23.jun 2020.) MOSKVA-SANKT PETERBURG

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativne posete muzeju Ermitaž-Zimskom dvorcu. Zimski dvorac je bio dom ruskih careva od 1760. godine, a izgrađen je na obali reke Neve i oslikava klasičan stil barokne arhitekture. Takođe je popularan i kao glavna zgrada muzeja Ermitaž. Danas je riznica sa više od tri miliona eksponata predstavljenih u 320 sala koje otkrivaju tajnu italijanske renesanse,  kao i remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta... Gotovo da nema muzeja na svetu koji bi mogao da se takmiči sa veličinom i bogatstvom eksponata Ermitaža čuvenom kako po postavci tako i po svojoj unutrašnjoj dekoraciji i arhitektonskim detaljima. Nakon obilaska Ermitaža slobodno vreme ili fakultativno: Ručak i čas kuvanja ruske kuhinje. Odlazak do restorana, učešće u času kuvanja i upoznavanje sa karakteristikama ruskih tradicionalnih jela. Nakon časa kuvanja biće poslužen ručak i neka od tradicionalnih, bezalkoholnih ruskih pića. Povratak u hotel autobusom ili fakultativno: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Noćenje.

6.dan (24.jun 2020.) SANKT PETERBURG

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativne posete Peterhof(dvorac i vrtovi) i gradu-tvrđavi Kronštat. Polazak autobusom do luke. Ukrcavanje na hidrogliser za Peterhof. Atraktivna vožnja finskim zalivom sa pogledom na panoramu Sankt Peterburga. Peterhof se nalazi na samoj obali Finskog zaliva. Ovaj impozantni kompleks carskih rezidencija sa očaravajucim parkom, jedna je od najpoznatijih i najposećenijih atrakcija u okolini Sankt Peterburga. Peterhof ponekad zovu "ruskim Versajem", zbog njegove veličanstvenosti kao i udaljenosti od nekadašnje prestonice. Prvobitno, Petar I je izgradio običnu drvenu kućicu gde je zastajao da se odmori na putu od Kronštata do Sankt Peterburga, da bi kasnije ovaj posed učinio svojom zvaničnom rezidencijom i izgradio grandiozni kompleks sa 11 parkova, desetinom zgrada i paviljona, brojnim skulpturama. Carica Jelisaveta je naredila dodatno proširenje Velike Palate, parka i sistema fontana od kojih je najpoznatija Velika Kaskada, jedinstvena po svojoj lepoti. Dominantno prirodno svojstvo Peterhofa je šesnaest metara visoka hrid koja leži na stotinak metara od obale Finskog zaliva. Na vrhu hridi, u blizini središta Donjeg vrta, nalazi se Veliki dvorac koji gledano sa zemlje izgleda impozantno i ogromno, ali zapravo nije veliki i ima tek tridesetak soba. Dvorac je poznat po raskoši enterijera i eksterijera. Unutrašnjost palate u centralnom delu krase scene iz rusko-turskog rata, dok se u istočnom krilu palate nalaze odaje u orijentalnom stilu. Najpoznatija prostorija u palati je Soba slika, čije zidove pokriva 368 slika sa motivom žene. Dvorac i parkovi se nalaze na listi Svetske baštine Uneska. Obilazak dvorca i vrtova Peterhof.

U nastavku izleta  polazak autobusom do grada-utvrđenja Kronštat koji se nalazi 30 km zapadno od centra Sankt Peterburga. Kronštat je smešten na ostrvu Kotlin, u Finskom zalivu, a do 1983. godine pristup na ostrvo je bio moguć samo vodenim putem. Danas je ostrvo povezano autoputem sa severnom i južnom obalom Finskog zaliva. Istorija Kronštata usko je povezana sa pomorstvom Rusije i sveta. Iz njegove luke je isplovio prvi ruski parobrod, prvi ledolomac na svetu i prvi ruski  moreplovac koji je oplovio svet, Ivan Kruzenštern. Kronštat se smatra kolevkom Ruske ratne mornarice. Kroz istoriju grad je bio luka i sedište ruske Baltičke flote. Kronštat je nekada bila najčuvanija svetska luka sa skoro 42 utvrđenja i doskora je bila zatvorena za javnost. Grad je, osim utvrđenjima, ispresecan i kanalima, a jedna od znamenitosti grada je i Hram Svetog Nikole, sagrađen u neo-vizantinskom stilu. Zbog svojih znamenitosti i značaja koji je imao kroz istoriju, Kronštat je upisan na listu Unesko svetske kulturne baštine. Po dolasku u Kronštat šetnja gradom i obilazak Hrama Svetog Nikole. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (25.jun 2020.)  SANKT PETERBURG -BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 11:05 časova (Let JU671). Sletanje u Beograd u 12:55 časova.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Hoteli

Usluga

Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi(redovna cena)

Doplata za Jednokrevetnu sobu

Hoteli po programu 4* u centru Moskve i Sankt Peterburga

 

ND

 

960 €


310 €

Napomena:Rezervacija jednokrevetnih soba vrši se na upit. Ne postoji mogućnost rezervacije trokrevetne sobe.

U jedinstvenu cenu putovanja je uključeno: Avio prevoz kompanijom Air Serbia na relaciji Beograd-Moskva, Sankt Peterburg-Beograd;avio-takse u zemlji i inostranstvu oko 123 evra koje su podložne promeni, a plaćaju se po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate;transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom, panoramsko razgledanje Moskve bez ulazaka u navedene lokalitete; obilazak moskovskog metroa; panoramski obilazak Sankt Peterburga, ulaznica i obilazak Petropavlovske tvrđave u Sankt Peterburgu; smeštaj u hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom u Moskvi u hotelu sa 4* u centru grada i 3 noćenja sa doručkom u Sankt Peterburgu u hotelu sa 4* u centru grada; prevoz brzim vozom Sapsan na relaciji Moskva-Sankt Peterburg, usluga lokalnih vodiča na srpskom jeziku, kao i troškovi organizacije i vođenja  putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: posluženje u avionu, fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje.

KORISNE INFORMACIJE:

Površina Rusije: 17,1 miliona kv km (po teritoriji najveća zemlja sveta); njene obale zapljuskuje 12 mora, rastojanje između krajnje severne i krajnje južne tačke 4 000 km a između krajnje istočne i krajnje zapadne tačke 10 000 km.
Stanovništvo: 145,3 mil (79,8% Rusa, 3,8% Tatara, 2,0% Ukrainaca, 0,9% Čečena, 0,8% Jermena, 0,6% Belorusa).
Veroispovest: 70 -75% pravoslavnih vernika, katolici, jevreji, ateisti.
Uredjenje: Rusija je Federacija sa 83 ravnopravna subjekta (21 republika, 9 krajeva, 46 oblasti, 2 grada federalnog značaja, 1 autonomna oblast, 4 autonomna okruga).
Zvanični jezik: ruski (narodi Rusije govore na vise od 100 jezika).
Valuta:rublja  1e = 68Rub  1 USD = 61,7677 Rubpo kursu na dan objavljivanja aranžmana. Promene su moguće.
Stanovništvo Moskve: više od 12 mi.l
Stanovnistvo Sankt Peterburga: 4 780 000
Lokalno vreme: Sankt Peterburg i Moskva su u Moskovskoj časovnoj zoni + 2 h u odnosu na vreme u Srbiji
Klima: od  umereno-kontinentalne do primorske (u Sankt Peterburgu). Letnje temperature 19 - 35 stepeni a vlažnost vazduha 78 %
Struja: 220 V
Prevoz:Metro je osnovni transport u Moskvi  i Sankt Peterburgu. Cena za jednu vožnju je 32 rublje.Korišćenje autobusa i trolejbusa je otežano zbog velikih gužvi u saobraćaju.Taksi nije obeležen, veoma je skup.
Hrana i piće:Kafe restorani su u svim velikim muzejima i dvorcima. Omiljeno rusko pecivo PIROG treba probati u restoranima STOLE u Sankt Peterburgu a najpoznatija čorba je BORŠĆ. Ako niste probali BLINI (palačinke) sa kavijarom kao da niste bili u Rusiji. Crni ražani hleb borodino i maslac sa Valdajske visoravni nalazi se na svakoj svečanoj trpezi. GRECKA (heljda) i druge kaše su na meniju za doručak svakog Rusa a kuvane suve šljive sa pavlakom i žele od borovnice sa šlagom dezerti su sa kremaljskog  menija.VOTKA se pije pre ručka, KVAS posle ručka a bez ŠAMPANJCA se ne može zamisliti nijedan praznik!
Kupovina: Na svim turističkim putevima, od hotelskih suvenirnica do uličnih tezgi veliki je izbor pravih ruskih suvenira.Uz znanu MATRJOSKU veliki je izbor nakita od poludragog kamena sa Urala, HOHLAMA, oslikane drvene posude, ORENBURZKA MARAMA od kozje dlake, ČIPKA iz Vologde, ĆILIBAR iz Kaliningrada, keramički predmeti GZELJ. 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, promene kursa rublje i nedovoljnog broja prijavljenih učesnika promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika i drugih objektivnih okolnosti otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre predviđenog početka putovanja.
 • Minimum za realizaciju grupe je 20 putnika.
 • Prilikom prijave, obavezno se dostavljaju podaci iz pasoša. Za građane Republike Srbije viza nije potrebna, ali je potrebno dati tačne podatke iz pasoša (datum rođenja, broj pasoša, datum važenja pasoša i državljanstvo).
 • Svi putnici na ulasku u Rusku Federaciju, od pogranične policije na pasoškoj kontroli dobijaju dokument – Migracionu kartu.U obavezi su da je drže u pasošu sve do izlaska iz države.

Neposedovanje Migracione karte pri izlasku iz Ruske Federacije prouzrokuje zabranu izlaska i prateće mere.

 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Cena aranžmana uključuje i 20 kg prtljaga (1 torba, dodatna torba se naknadno naplaćuje čak iako je u okviru 20 kg).
 • Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promene redosleda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao isadržaja izleta koji može biti podložan izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (praznicima, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično). Cene fakultativnih izleta važe za  mínimum 15 prijavljenih putnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati ali po nešto višoj ceni.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju  Opšte uslove putovanja agencije.

CENE IZLETA:

Minimalni broj prijavljenih putnika za realizaciju fakultativnih izleta je 20

*Minimalni broj prijavljenih putnika za realizaciju fakultativnih izleta:Folklorno veče i Ručak i čas kuvanja je 15

* Prijavljivanje i plaćanje izleta: Kremlj,Peterhof i Kronštat, Ermitaž, Carsko selo, Rusko folklorno veče, Ručak i čas kuvanjaobavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 30.marta 2020. Nakon 30.03. rezervacija ulaznica za lokalitete neće biti moguća.

Napomena: u cenu izleta uključeni su vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

Za broj prijavljenih putnika(za fakultativne izlete) ispod 20, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

NAČINI PLAĆANJA:

- avans od najmanje  40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- gotovinski

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno

Hotel je smešten u centru grada u istorijskoj zgradi sa kararteristikama sovjetske arhitekture.

Hotel se nalazi u admiralitetskoj četvrti, u širem centru grada, pored reke Fontanke.Udaljenost od centralnog gradskog bulevara, Nevskog prospekta je 4 km).

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane 

Licenca OTP br. 258/2020 A 25, vazi od 01.02.2020. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu TTC Top Travel Centar ima garanciju putovanja u visini od 300.000 eur, kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o osiguranju i polisi 30000016020, od 21.01.2020., Milenijum osiguranja.

U slučaju nastanka osiguranog slučaja kao posledice insolventnosti, putnik se može obratiti Asistentskoj kući Coris na sledeći broj telefona + 381 11 36 36 999, ili na mail:coris@coris.rs. Pozivanjem Call Centra Asistentske kuće moguće je obezbediti prinudni smeštaj, povratak putnika u zemlju, i potpunu podršku putniku 24h.

Cenovnik br.1, mart  2020

Priroda ima moć da nas fascinira a dokaz za to je i Sankt Peterburg koga Bele noći kao prirodni fenomen čin emagičnim I po mnogima najromantičnijim gradom na svetu.  25. maj se smatra početkom ovog prirodnog fenomena a tokom ovih dana dogodi se da  sunce ne silazi dovoljno iza horizonta kako bi pala noć. U tom periodu nema mraka nego svetlo predvečerje traje  sve do zore. Bele noći su najjasnije izražene od 11. juna do 02. Jula. Tih dana Sankt Peterburg posećuju brojni turisti a neizbežne su i manifestacije koje nose naziv ovog neobičnog prirodnog fenomena.  Tih dana, nijedan veliki evropski grad ne može da mu bude rival.

Sankt Peterburg je danas jedan od najvažnijih kulturnih, naučnih i industrijskih gradova u Rusiji sa nekoliko stotina muzeja i izložbenih dvorana. Veliki ruski i umetnici iz sveta, pesnici, pisci i kompozitori divili su se lepoti ovog grada, što je i zabeleženo u njihovim delima. Ovaj grad sa mnogo reka, kanala i mostova poznat kao Venecija severa, nudi bezbroj atrakcija kao što su Petropavlovska tvrdjava i Ermitaž. U predgrađu su i raskošne palate i parkovi u bivšim carskim rezidencijama Peterhof, Lomonosov, Carsko selo, Pavlovsk...

Kosmopolitska Moskva, grad imperijalne istorije i arhitektonske raskoši na jedinstveni način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Sankt Peterburg je druga priča. Slavni Dostojevski ovako ga je definisao: "Najapstraktniji i najosmišljeniji grad na svetu.Moskva je 1918. godine postala glavni grad Ruske Federacije.Od 1922. do 1991. bila je glavni grad SSSR. Sada je prestonica Rusije. Politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar, grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni trg, Ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro. Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliće istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Izuzetan grad koji posetiocu daruje izuzetan doživljaj.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak: 19.jun 2020. Povratak 25.jun 2020. 

1.dan (19.jun 2020.)  BEOGRAD– MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu "NikolaTesla" kod šaltera Kon Tiki u 04:30 časova. Poletanje aviona za Moskvu u 06:35 časova (Let JU650). Sletanje  na aerodrom u Moskvi u 10:15 časova. Po dolasku u Moskvu odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom; Vrapčeva brda, Moskovski Univerzitet, Park Pobede, Hram Hrista Spasitelja, Crveni trg, Novodevičji manastir, Tverska ulica, Boljšoj Teatar... Transfer do hotela. Smeštaj. Popodne obilazak moskovskog metroa, nekih od najlepših metro stanica, bogato dekorisanih skulpturama, mozaicima, mermernim stubovima. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Noćenje.

2.dan (20.jun 2020.) MOSKVA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska teritorije  Kremlja: crkve Sv.Uspenja, Sv.Blagoveštenja i Sv.Arhangela (sa ulaskom u jednu od crkava) – grad u gradu, utvrđenje sa karakterističnim zidovima od crvene opeke, visokim kulama, palatama i starim crkvama koji predstavlja znak velike moći Moskve. Izlet podrazumeva i obilazak Oružane palate, istorijsko-kulturnog muzeja moskovskog Kremlja, Carske riznice sa eksponatima starih ruskih juvelira… Nakon obilaska Kremlja slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. Povratak u hotel metroom ili fakultativni obilazak Muzeja Panorama Borodinske bitke, posvećenom Otadžbinskom ratu sa Napoleonom 1812.godine. Glavni eksponat muzeja je panorama, slikano platno dimenzija 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Noćenje.

3.dan (21. jun2020.) MOSKVA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve usred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Povratak u Moskvu. Uveče fakultativno: Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

4.dan (22.jun 2020.) MOSKVA

Doručak. Rani jutarnji transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Petersburg u 09:40 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg nakon tri i po časa vožnje. Po dolasku u Sankt Peterburg odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Kazanjska Saborna crkva, Isakijevska crkva, zgrada Admiraliteta, fascinantni mostovi na Nevi, kao i mnogi spomenici koje su projektovale najpoznatije arhitekte tog vremena. U produžetku razgledanja gratis izlet-poseta Petropavlovskoj tvrđavi u kojoj se nalaze grobovi ruskih careva počev od Petra I. Tvrđava je jedna od najatraktivnijih znamenitosti Sankt Peterburga. Predstavlja bedeme jednog od najranijih utvrđenja, izgrađenog u cilju zaštite i ojačavanja novoosnovanog grada 1703.godine. Petropavlovska katedrala bila je gradska crkva, a do1917. grobnica ruskih careva. Katedrala ima vrlo raskošnu dekoraciju i izuzetne lustere. Tvrđava je nekada služila i kao baza za gradski garnizon i kao zatvor za političke neprijatelje ili zatvorenike visokog ranga. Transfer do hotela. Smeštaj. Uveče fakultativna poseta:Rusko folklorno veče sa tradicionalnom muzikom i plesom. Noćenje.

5.dan (23.jun 2020.) MOSKVA-SANKT PETERBURG

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativne posete muzeju Ermitaž-Zimskom dvorcu. Zimski dvorac je bio dom ruskih careva od 1760. godine, a izgrađen je na obali reke Neve i oslikava klasičan stil barokne arhitekture. Takođe je popularan i kao glavna zgrada muzeja Ermitaž. Danas je riznica sa više od tri miliona eksponata predstavljenih u 320 sala koje otkrivaju tajnu italijanske renesanse,  kao i remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta... Gotovo da nema muzeja na svetu koji bi mogao da se takmiči sa veličinom i bogatstvom eksponata Ermitaža čuvenom kako po postavci tako i po svojoj unutrašnjoj dekoraciji i arhitektonskim detaljima. Nakon obilaska Ermitaža slobodno vreme ili fakultativno: Ručak i čas kuvanja ruske kuhinje. Odlazak do restorana, učešće u času kuvanja i upoznavanje sa karakteristikama ruskih tradicionalnih jela. Nakon časa kuvanja biće poslužen ručak i neka od tradicionalnih, bezalkoholnih ruskih pića. Povratak u hotel autobusom ili fakultativno: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Noćenje.

6.dan (24.jun 2020.) SANKT PETERBURG

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativne posete Peterhof(dvorac i vrtovi) i gradu-tvrđavi Kronštat. Polazak autobusom do luke. Ukrcavanje na hidrogliser za Peterhof. Atraktivna vožnja finskim zalivom sa pogledom na panoramu Sankt Peterburga. Peterhof se nalazi na samoj obali Finskog zaliva. Ovaj impozantni kompleks carskih rezidencija sa očaravajucim parkom, jedna je od najpoznatijih i najposećenijih atrakcija u okolini Sankt Peterburga. Peterhof ponekad zovu "ruskim Versajem", zbog njegove veličanstvenosti kao i udaljenosti od nekadašnje prestonice. Prvobitno, Petar I je izgradio običnu drvenu kućicu gde je zastajao da se odmori na putu od Kronštata do Sankt Peterburga, da bi kasnije ovaj posed učinio svojom zvaničnom rezidencijom i izgradio grandiozni kompleks sa 11 parkova, desetinom zgrada i paviljona, brojnim skulpturama. Carica Jelisaveta je naredila dodatno proširenje Velike Palate, parka i sistema fontana od kojih je najpoznatija Velika Kaskada, jedinstvena po svojoj lepoti. Dominantno prirodno svojstvo Peterhofa je šesnaest metara visoka hrid koja leži na stotinak metara od obale Finskog zaliva. Na vrhu hridi, u blizini središta Donjeg vrta, nalazi se Veliki dvorac koji gledano sa zemlje izgleda impozantno i ogromno, ali zapravo nije veliki i ima tek tridesetak soba. Dvorac je poznat po raskoši enterijera i eksterijera. Unutrašnjost palate u centralnom delu krase scene iz rusko-turskog rata, dok se u istočnom krilu palate nalaze odaje u orijentalnom stilu. Najpoznatija prostorija u palati je Soba slika, čije zidove pokriva 368 slika sa motivom žene. Dvorac i parkovi se nalaze na listi Svetske baštine Uneska. Obilazak dvorca i vrtova Peterhof.

U nastavku izleta  polazak autobusom do grada-utvrđenja Kronštat koji se nalazi 30 km zapadno od centra Sankt Peterburga. Kronštat je smešten na ostrvu Kotlin, u Finskom zalivu, a do 1983. godine pristup na ostrvo je bio moguć samo vodenim putem. Danas je ostrvo povezano autoputem sa severnom i južnom obalom Finskog zaliva. Istorija Kronštata usko je povezana sa pomorstvom Rusije i sveta. Iz njegove luke je isplovio prvi ruski parobrod, prvi ledolomac na svetu i prvi ruski  moreplovac koji je oplovio svet, Ivan Kruzenštern. Kronštat se smatra kolevkom Ruske ratne mornarice. Kroz istoriju grad je bio luka i sedište ruske Baltičke flote. Kronštat je nekada bila najčuvanija svetska luka sa skoro 42 utvrđenja i doskora je bila zatvorena za javnost. Grad je, osim utvrđenjima, ispresecan i kanalima, a jedna od znamenitosti grada je i Hram Svetog Nikole, sagrađen u neo-vizantinskom stilu. Zbog svojih znamenitosti i značaja koji je imao kroz istoriju, Kronštat je upisan na listu Unesko svetske kulturne baštine. Po dolasku u Kronštat šetnja gradom i obilazak Hrama Svetog Nikole. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (25.jun 2020.)  SANKT PETERBURG -BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 11:05 časova (Let JU671). Sletanje u Beograd u 12:55 časova.

 

Napomena:Rezervacija jednokrevetnih soba vrši se na upit. Ne postoji mogućnost rezervacije trokrevetne sobe.

U jedinstvenu cenu putovanja je uključeno: Avio prevoz kompanijom Air Serbia na relaciji Beograd-Moskva, Sankt Peterburg-Beograd;avio-takse u zemlji i inostranstvu oko 123 evra koje su podložne promeni, a plaćaju se po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate;transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom, panoramsko razgledanje Moskve bez ulazaka u navedene lokalitete; obilazak moskovskog metroa; panoramski obilazak Sankt Peterburga, ulaznica i obilazak Petropavlovske tvrđave u Sankt Peterburgu; smeštaj u hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom u Moskvi u hotelu sa 4* u centru grada i 3 noćenja sa doručkom u Sankt Peterburgu u hotelu sa 4* u centru grada; prevoz brzim vozom Sapsan na relaciji Moskva-Sankt Peterburg, usluga lokalnih vodiča na srpskom jeziku, kao i troškovi organizacije i vođenja  putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: posluženje u avionu, fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje.

KORISNE INFORMACIJE:

Površina Rusije: 17,1 miliona kv km (po teritoriji najveća zemlja sveta); njene obale zapljuskuje 12 mora, rastojanje između krajnje severne i krajnje južne tačke 4 000 km a između krajnje istočne i krajnje zapadne tačke 10 000 km.
Stanovništvo: 145,3 mil (79,8% Rusa, 3,8% Tatara, 2,0% Ukrainaca, 0,9% Čečena, 0,8% Jermena, 0,6% Belorusa).
Veroispovest: 70 -75% pravoslavnih vernika, katolici, jevreji, ateisti.
Uredjenje: Rusija je Federacija sa 83 ravnopravna subjekta (21 republika, 9 krajeva, 46 oblasti, 2 grada federalnog značaja, 1 autonomna oblast, 4 autonomna okruga).
Zvanični jezik: ruski (narodi Rusije govore na vise od 100 jezika).
Valuta:rublja  1e = 68Rub  1 USD = 61,7677 Rubpo kursu na dan objavljivanja aranžmana. Promene su moguće.
Stanovništvo Moskve: više od 12 mi.l
Stanovnistvo Sankt Peterburga: 4 780 000
Lokalno vreme: Sankt Peterburg i Moskva su u Moskovskoj časovnoj zoni + 2 h u odnosu na vreme u Srbiji
Klima: od  umereno-kontinentalne do primorske (u Sankt Peterburgu). Letnje temperature 19 - 35 stepeni a vlažnost vazduha 78 %
Struja: 220 V
Prevoz:Metro je osnovni transport u Moskvi  i Sankt Peterburgu. Cena za jednu vožnju je 32 rublje.Korišćenje autobusa i trolejbusa je otežano zbog velikih gužvi u saobraćaju.Taksi nije obeležen, veoma je skup.
Hrana i piće:Kafe restorani su u svim velikim muzejima i dvorcima. Omiljeno rusko pecivo PIROG treba probati u restoranima STOLE u Sankt Peterburgu a najpoznatija čorba je BORŠĆ. Ako niste probali BLINI (palačinke) sa kavijarom kao da niste bili u Rusiji. Crni ražani hleb borodino i maslac sa Valdajske visoravni nalazi se na svakoj svečanoj trpezi. GRECKA (heljda) i druge kaše su na meniju za doručak svakog Rusa a kuvane suve šljive sa pavlakom i žele od borovnice sa šlagom dezerti su sa kremaljskog  menija.VOTKA se pije pre ručka, KVAS posle ručka a bez ŠAMPANJCA se ne može zamisliti nijedan praznik!
Kupovina: Na svim turističkim putevima, od hotelskih suvenirnica do uličnih tezgi veliki je izbor pravih ruskih suvenira.Uz znanu MATRJOSKU veliki je izbor nakita od poludragog kamena sa Urala, HOHLAMA, oslikane drvene posude, ORENBURZKA MARAMA od kozje dlake, ČIPKA iz Vologde, ĆILIBAR iz Kaliningrada, keramički predmeti GZELJ. 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, promene kursa rublje i nedovoljnog broja prijavljenih učesnika promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika i drugih objektivnih okolnosti otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre predviđenog početka putovanja.
 • Minimum za realizaciju grupe je 20 putnika.
 • Prilikom prijave, obavezno se dostavljaju podaci iz pasoša. Za građane Republike Srbije viza nije potrebna, ali je potrebno dati tačne podatke iz pasoša (datum rođenja, broj pasoša, datum važenja pasoša i državljanstvo).
 • Svi putnici na ulasku u Rusku Federaciju, od pogranične policije na pasoškoj kontroli dobijaju dokument – Migracionu kartu.U obavezi su da je drže u pasošu sve do izlaska iz države.

Neposedovanje Migracione karte pri izlasku iz Ruske Federacije prouzrokuje zabranu izlaska i prateće mere.

 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Cena aranžmana uključuje i 20 kg prtljaga (1 torba, dodatna torba se naknadno naplaćuje čak iako je u okviru 20 kg).
 • Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promene redosleda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao isadržaja izleta koji može biti podložan izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (praznicima, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično). Cene fakultativnih izleta važe za  mínimum 15 prijavljenih putnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati ali po nešto višoj ceni.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju  Opšte uslove putovanja agencije.

CENE IZLETA:

Minimalni broj prijavljenih putnika za realizaciju fakultativnih izleta je 20

*Minimalni broj prijavljenih putnika za realizaciju fakultativnih izleta:Folklorno veče i Ručak i čas kuvanja je 15

* Prijavljivanje i plaćanje izleta: Kremlj,Peterhof i Kronštat, Ermitaž, Carsko selo, Rusko folklorno veče, Ručak i čas kuvanjaobavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 30.marta 2020. Nakon 30.03. rezervacija ulaznica za lokalitete neće biti moguća.

Napomena: u cenu izleta uključeni su vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

Za broj prijavljenih putnika(za fakultativne izlete) ispod 20, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

NAČINI PLAĆANJA:

- avans od najmanje  40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- gotovinski

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno

Detaljnije o ponudi Detaljnije o ponudi
Detaljnije o ponudi Detaljnije o ponudi

 

Top Travel Centar je turistička agencija koja se bavi prodajom avio karata za ceo svet, organizacijom grupnih i individualnih turističkih putovanja, zimovanja i letovanja, krstarenja, smeštaja u hotelima u zemlji i inostranstvu. Top Travel Centar realizuje putovanja po meri i želji klijenta!

 

U domenu poslovnih putovanja, Top Travel Centar se bavi organizacijom seminara, konferencija i tim bilding putovanja. Cilj je da svojim klijentima pruže najviši nivo usluga uz najpovoljnije cene, da kroz realizovane poslove grade poverenje i budu agencija kojoj se veruje i kojoj se uvek vra?ate. Moderna poslovnica u centru grada, ljubazno i profesionalno osoblje, kvalitetna usluga, briga o klijentima... su samo neki od razloga zbog kojih se Top Travel Centar svrstava u vode?e agencije u zemlji.

Sva prava zadržana. | 2014 - 2020 Copyright TTC. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group

X