Iran od 1.179 € - sve takse uključene u cenu

TEHERAN, ŠIRAZ, ISFAHAN, JAZD - Oktobar - 9 dana

Iran od 1.179 € - sve takse uključene u cenu

IRAN je jedna od najzanimljivijih destinacija na svetu, čuvar istorije drevne Persije duge 7.000 godina, arhitektonskih bisera i starih persijskih prestonica, neverovatnih džamija i palata, gostoljubivih domaćina...

Polazak :  05.10.2019.

Povratak: 13.10.2019.

9 dana  

1. dan BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, kod šaltera informacija dva sata pre leta TK 1084 za Istanbul u 20:20. Sletanje u 23:05.

2. dan ISTANBUL - TEHERAN

Nastavak letom TK 878 za Teheran u 01:25. Sletanje u 05:05 po lokalnom vremenu. Po prolasku pasoške i carinske kontrole očekuje vas lokalni vodič radi privatnog transfera do hotela. Smeštaj i kraći odmor. Doručak. Polazak na celodnevno razgledanje grada, koje uključuje slavnu i veličanstvenu Golestan palatu s najvećom kolekcijom nakita na svetu koja sadrži i čuveni dijamant "Daria i Nur", Nacionalni muzej, Tabiat most... Neizostavna je i poseta teheranskom bazaru. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan TEHERAN - ŠIRAZ     

Doručak. Check out. Transfer do aerodroma na let za Širaz, grad na oko 1.450 m nadmorske visine, koji je uvek bio grad poezije, slavuja i čempresa i kolevka jedne od najvećih svetskih civilizacija. Let u 09:30 i sletanje u 10:50. Transfer do hotela, smeštaj i polazak u razgledanje grada koje uključuje: Nasir-Al-Mulk džamiju, bogatašku palatu Eram s baštom iz 19. veka, grobnicu čuvenih persijskih pesnika Hafeza i Saadia, kao i lokalni bazar. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan SIRAZ - PERSEPOLIS - JAZD

Doručak. Check out. Polazak za Jazd. Na putu će se posetiti Persepolis,  prestonica moćnog persijskog carstva. Ostaci nekadašnje palate, koju je počeo da gradi vladar Darije Veliki, a nastavili njegovi moćni potomci. Spalio je takođe čuveni i veliki vladar Aleksandar Makedonski. Ipak, po ostacima nekadašnje prestonice može se zaključiti koliko je bila grandiozna i veličanstvena. Po dolasku u Jazd, smeštaj u hotel. Obilazak glavnog trga Amir Čakhmak, u večernjim satima. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan JAZD - ISFAHAN

Doručak. Check out. Polazak u razgledanje grada koji se ubraja među najstarije na svetu. Uključuje obilazak Velike ("Petak") džamije, starog dela grada Fahadan, bisera persijske arhitekture Dowlat Abad vrta... U nastavku vožnja  za Isfahan, jedan od najlepših gradova Irana, koga su zbog svog značaja i lepote nekada nazivali i "polovinom zemaljske kugle". Videti Isfahan značilo je videti i polovinu sveta. Po dolasku, obilazak Si-O-Sepol mosta i Sahrestan mosta... Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan ISFAHAN

Doručak. Polazak na celodnevno razgledanje grada, koje počinje posetom tradicionalnoj prodavnici za doručak, a zatim odlazak do drugog po veličini na svetu trga - Meidan Enam, sa dve impozantne džamije: na zapadnoj strani Masjid-i-Sjah i na istočnoj Masjid-i-Sjeik-Lutfullah. Masjid-i-Sjah je jednim delom ukrašena zanimljivim mozaicima, dok ostatak džamije krase sedmobojne sjajne arabeskne pločice. Masjid-i-Sjeik-Lutfullah je prepoznatljiva po plavoj kupoli sa cvetnim motivima. Središte trga dekorišu fontane. Na jednoj strani trga nalazi se kraljevska palata Ali Qapa čiji je enterijer do najsitnijih detalja dekorisan motivima iz prirode (ptice, cveće, drveće). Palata je visoka 33 m i ima 7 spratova. Gradnja ove velelepne, nadaleko poznate palate je započeta krajem 16.veka po nalogu šaha Abaza I, jednog od najvažnijih i, kako se smatra, najsnažnijeg vladara dinastije Safavida. Period njegove vladavine je bilo vreme velikog prosperiteta za Persiju u arhitekturi, kulturi i jačini države. U palati je primao strane delegacije i zvaničnike, a služila je i kao rezidencija. Gradnju je nastavio njegov naslednik šah Abaz II koji je podigao još 3 sprata i izgradio čuvenu “muzičku sobu” koja svojom jedinstvenom strukturom stvara neponovljivu akustiku. Sa glavne verande pruža se odličan pogled na trg. Na spratu, nalazi se muzička sala na čijim su zidovima ostavljene udubine, zbog bolje akustike i neobičnijeg optičkog doživljaja. Na ovom trgu se nalazi i poznati bazar: 2 km dugački natkriveni hodnici sa zbijenim radnjama i dućanima nude unikatnu robu. Rukotvorine i suveniri, među kojima dominira pedantno i precizno minijaturno slikarstvo, ispunjavaju svaku radnju. Kraci odmor u cajdzinici Ruzegar. Isfahan je poznat po kvalitetnim kitnjastim persijskim tepisima. Tepih se izrađuje od vune na finoj svilenoj podlozi. Uglavnom se predstavljaju verske, tradicionalni motivi. Cene variraju. Najpoznatija majstorska kuća u Isfahanu je Seirafian. Sledi obilazak paviljona Chehel Sotun ili Paviljona 40 stubova, još jedne zaostavštine šaha Abaza II, smeštenog u divnom vrtu. Paviljon je ime dobio po 20 velikih stubova koji podupiru glavi ulaz, a reflektuju se u vodi bazena ispred glavnog ulaza stvarajući utisak da postoji 40 stubova. U poslepodnevnim satima obilazak Muzeja muzike s velikim brojem eksponata - muzičkih instrumenata, gde ćete prisustvovati radionici kako su napravljeni tradicionalni instrumenti i uživati u muziciranju uživo profesionalnih muzičara. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan ISFAHAN - KASAN - TEHERAN

Doručak. Check out. Polazak za Teheran, uz usputni obilazak Kašana. Razgledanje uključuje: Fin Garden, istorijsku baštu u srcu pustinje, posetu Abbasi tradicionalne kuće, sagrađene krajem 18.veka, divnog primera rezidencijelne arhitekture. Veruje se da je ovo bila rezidencija poznatog sveštenika, a sastoji se iz 6 dvorišta u kojima je moglo da se smesti nekoliko njegovih porodica. Svod jedne od prostorija je ukrašen komadićima stakla i daje utisak zvezdanog neba. Takođe, postoje tajni prolazi za koje se predpostavlja da su služili za bekstvo u slučaju napada neprijatelja. Ova kuća je danas muzej i nalazi se pod zaštitom države. Po dolasku u Teheran, smeštaj u hotel. Noćenje.

8. dan TEHERAN

Doručak. Celodnevno razgledanje uključuje: Saad Abad palatu, Niavaran palatu i Tajrish bazar. U večernjim satima večera u tradicionalnoj iranskoj porodici, gde ćete se upoznati s tradicionalnom kuhinjom. Transfer do hotela. Noćenje.

9. dan. TEHERAN - ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Check out. Transfer do aerodroma i čekiranje na let TK 871 za Istanbul u 14:20. Sletanje u 17:20 i nastavak letom TK 1083 za Beograd u 18:45. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 19:25.

CENA ARANŽMANA: 1.169 € /po osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za jednokrevetnu sobu:190 €

UKLJUČUJE:

-       avio karte na internacionalnim i lokalnim letovima - ekonomska klasa sa svim taksama

-       8 noćenja s doruckom (buffet) u dvokrevetnoj sobi u hotelima 4* po programu  ili sl. i to: 4 noćenja-Teheran, 1 noćenje- Širaz, 1 noćenje-Jazd,  2 noćenja- Isfahan.

-       sve privatne transfere  uz asistenciju  lokalnog vodiča na engleskom jeziku

-       sve ture i razgledanja po programu  s uključenim ulaznicama

-       sve lokalne takse

-       jednu večeru

-       usluge lokalnih vodiča na engleskom jeziku

-       organizaciju i realizaciju putovanja

NE UKLJUČUJE:

-       međunarodno putno osiguranje

-       trošak vize za Iran (80 €)

-       napojnice za vodiče i vozače

Hoteli u ponudi ili slicni

Teheran

ARAMIS****

Isfahan

SAFIR****

Yazd

Dad****

Shiraz

ROYAL****

Način plaćanja: 50% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po  po srednjem kursu NBS  na dan uplate, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.  

NAPOMENA: Cena aranžmana je bazirana na minimum 10 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih Agencija ne otkazuje aranžman, ali zadržava pravo korekcije cene i uslova putovanja, o čemu je dužna da obavesti učesnike putovanja najkasnije 7 dana pred polazak na put.

Način plaćanja: u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro), ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 50% od cene putovanja. Ostatak se uplaćuje najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje.

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Iran. Dobija se posredstvom naše agencije. Prilikom uplate rezervacije putnici su u obavezi da dostave skeniranu prvu stranicu važećeg pasoša, zanimanje, majčino i očevo ime. Period viziranja traje 30 dana pre započinjanja putovanja! Putnici koji u pasošu imaju izraelski pečat mogu imati problem pri ulasku u Iran.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u našoj agenciji. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

POSEBNE NAPOMENE ZA SVE PUTNIKE:

Za žene: Obavezne marame na glavama preko celog dana, kao i duže suknje ili pantalone, bluze sa rukavima (mogu i kratki).

Za muškarce : Nisu dozvoljene kratke pantalone.

Za sve: Unošenje i konzumiranje alkohola strogo zabranjeno.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA koji čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

                          Cenovnik br. 1, april 2019.

Detaljnije o ponudi Detaljnije o ponudi
Detaljnije o ponudi Detaljnije o ponudi

 

Top Travel Centar je turistička agencija koja se bavi prodajom avio karata za ceo svet, organizacijom grupnih i individualnih turističkih putovanja, zimovanja i letovanja, krstarenja, smeštaja u hotelima u zemlji i inostranstvu. Top Travel Centar realizuje putovanja po meri i želji klijenta!

 

U domenu poslovnih putovanja, Top Travel Centar se bavi organizacijom seminara, konferencija i tim bilding putovanja. Cilj je da svojim klijentima pruže najviši nivo usluga uz najpovoljnije cene, da kroz realizovane poslove grade poverenje i budu agencija kojoj se veruje i kojoj se uvek vra?ate. Moderna poslovnica u centru grada, ljubazno i profesionalno osoblje, kvalitetna usluga, briga o klijentima... su samo neki od razloga zbog kojih se Top Travel Centar svrstava u vode?e agencije u zemlji.

Sva prava zadržana. | 2014 - 2020 Copyright TTC. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group

X