Šri Lanka - kružna tura - odmor na plaži - od 849 €

Jun 13 dana / 10 noćenja

Šri Lanka - kružna tura - odmor na plaži - od 849 €

Šri Lanka je zemlja locirana nadomak južne obale Indijskog potkontinenta. Ostrvo u Južnoj Aziji, bilo je do 1972. godine poznato kao Cejlon. Šri Lanku okružuje Indijski okean, zaliv Mannar i Palk Strait, a nalazi se u blizini Indije i Maldiva.

Šri Lanka je republika i unitarna država kojom upravlja polupredsednički sastav sa službenim sedištem vlade u Šri Dzajavardenepura-Koti, glavnom gradu. Kao rezultat svoje idealne pozicije (na putu glavnih pomorskih ruta), Šri Lanka je strateški pomorska veza između zapadne i jugoistočne Azije. Cejlon je bio centar budističke religije i kulture u antičkom dobu, a jedan je od retkih preostalih prebivališta budizma u Južnoj Aziji, zajedno sa Ladakh-om, Butan-om i Čitagong-om u Bangladešu. Zajednica Sinhaleza čini većinu stanovništva, dok Tamilci, koji su skoncentrisani na severu i istoku ostrva, čine najveću etničku manjinu. Ostale zajednice uključuju Maure,Purgere, Kafire, Malajce i starosedeoce Veda zajednice. Zemlja je poznata po proizvodnji i izvozu čaja, kafe, kokosa, gume i cimeta. Prirodne lepote Šri Lanke su dale epitet ovoj zemlji - biser Indijskog okeana. Ostrvo obiluje bujnim tropskim šumama, belim plažama i raznolikošću krajolika sa bogatom biološkom raznovrsnošću. Zemlja se ponosi svojom dugom i šarenom istorijom koja datira preko 3.000 godina i smatra se jednom od najdužih dokumentovanih istorija u svetu. Kulturno bogatstvo Šri Lanke može se pripisati prisustvom različitih zajednica na ostrvu. Šri Lanka je osnivač država SAARC i članica Ujedinjenih Nacija, Komonvelta, G77 i Pokreta Nesvrstanih

Polazak: 10.06.2018        

Povratak: 22.06.2018

13 DANA/ 10 NOĆENJA

1. dan BEOGRAD – DOHA

09:00 – okupljanje na aerodromu i čekiranje za let QR 232 za Dohu u 12:00. Sletanje u 18:00. 

2. dan DOHA-KOLOMBO

Nastavak letom QR 662 za Kolombo u 19:10. Sletanje u 03:05 po lokalnom vremenu. Po prolasku pasoške i carinske kontrole očekuje vas predstavnik lokalne agencije sa tablom Jetwing Tours. Potom ćete se upoznati sa vašim lokalnim vodičem koji će vas pratiti po ostrvu. Transfer do hotela. Otprilike 45 minta vožnje do hotela. Ulazak u sobe u 12:00.

Popodne je predviđena gradska tura u Kolombu.

*Kolombo - gradska tura – vožnja gradom vodeći vas u užurbane komercijalne delove grada kao i u rezidencijalni deo, Cinnamon Gardens. Poseta tvrđavi koja je bila britanski administrativni centar i vojni garnizon, ulica Mora – Goldsmith četvrti u srcu Pettah, Bazar gde je i hinduistički hram od raskošnog kamena kao i poseta holandskoj crkvi Wolfendhal koja datira iz 1749. Poseta BMICH kongresnom centru, gde se može videti replika Avukana Bude i Trg Nezavisnosti.

Povratak u hotel.

Večera i noćenje u hotelu Pegasus Reef Hotel 4* (www.pegasusreefhotel.com) u Wattali ili slični.

 • Ishrana – na bazi polupansiona
 • Kategorija sobe – standard soba.

3. dan COLMBO – PINNAWALA – SIGIRIYA - DAMBULLA   

Posle ranog doručka polazak za Sigiriyu i poseta Pinnawali sirotištu za slonove. Oko 2 sata vožnje do Pinnawala.

Oko 9:30 – Pinnawala sirotište za slonove – osnovano 1975. godine za napuštene, bolesne i povređene slonove danas je izraslo u veliku porodicu. Broj slonova je narastao na više od 40, uključujući i bebe slonova koje dovode iz raznih krajeva. Jedinstveno iskustvo koje ne sme da se propusti.

Potom odlazak za Sigiriyu, penjanje na Sigiriya kamenu tvrđavu (oko 2,5 sata vožnje).

Oko 15:00 ”Sigiriya kamena tvrđava” –kralj Kassapa (477 – 495) je izmestio prestonicu iz Anurradhapura u Sigiriyu i napravio tvrđavu da okruži svoju palatu, koja je izgrađena na vrhu od 500 visokih stena, sa pratećim sadržajima. Palata je okružena spoljašnim jarkim bojama i zidom vrta, Mirror wall – zid ogledalo, svetlo i tamno obojene freske devojaka koje prekrivaju zapadni zid i prelepo stepenište kroz središte stene lava su neke od atrakcija.

Transfer do hotela u Habaranu.

Večera i prenoćište u Sungreen Resort & Spa 4* (http://sungreenhabarana.com)  ili slični.

 • Ishrana – na bazi polupansiona
 • Tip sobe - standard

4. dan SIGIRIYA– DAMBULLA– MATALE – KANDY

Posle ranog doručka polazak za Kandy, na putu poseta Dambulli, Batik fabrici i vrtu začina.

Doživite Šri Lankan seosku turu.

*Dambulla – oko 155 kilometara od Kolomba. Dambulla je poznata po 5 hramova u pećini. Prva 3 su bolji, stariji i veći nego druga 2. Neke pećini su iz prvog veka pre nove ere. U svih 5 pećina su zidovi i plafoni prekriveni Budinim muralima i tamo se nalazi više od 130 statua Bude.

Nastavak za Kandy, na putu obilazak vrta začina - ”Spice Garden at Matale”. Prilika da se vidi kako izgleda drvo vanile, cimeta, karanfilića… Ko želi može i da kupi ove začine u prodavnici. U toku ove ture posetiocima se objašnjava svako drvo i biljka i na kraju upotreba istih u pripremi hrane.

Vožnja oko 1:30 sata do Kandy.

*Kandy – drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaelske kraljevine koji je konačno osvojen od strane Britanaca 1815. Kandy je primer uticaja koji budizam ima na današnju Šri Lanku. Svuda su hramovi i manastiri kao čuvari budističke tradicije.

Uveče je predviđena city tura grada Kandy koja uključuje obilazak jezera, pijacu i posetu Hramu "Budin Zub"

*Hram Svetog Budinog Zuba” – datira još od 4. veka nove ere, kada je Budin zub donet na Šri Lanku, sakriven u kosi princeze Orisan, ugled hrama je znatno porastao i postao je najcenjeniji u Šri Lanci i širom budističkog sveta. Smatra se najdragocenijim posedom Šri Lanke.

Večera i prenoćište u hotelu Royal Kandyan 4*(www.royalkandyan.lk), Kandy ili sličan.

5. dan KANDY – PERADENIYA- NUWARA ELIYA

Posle ranog doručka poseta Royal Botanic bašti u Peradeniya i Gem Muzeju

*Royal Botanical Garden - 147 hektara. Počeo je sa radom 1374 god. kao uživanje u vrtu kraljeva Gapmola i Kandy. Poseduje više od 4000 drveća, biljaka i puzavica. Neke retke i endemične vrste iz celog sveta nalaze se u ovom vrtu. Vrt začina i kuća orhideja je jako popularna kod turista.  

Popodne nastavak do Nuwara Eliya i poseta plantažama čaja.

Po dolasku u Nuwara Eliya, mogucnost organizovanja city ture Nuwara Eliya.

*Berba čaja –  plantaže čaja i fabrike u planinama. Imaćete jedinstvenu priliku da se pridružite beračima čaja, koji beru lišće čaja od kojih se proizvodi čaj i izvozi svugde u svetu. Ovo je fina umetnost i imaćete priliku da je naučite od eksperata kako oni beru sa preciznošću i brzinom.

*Nuwara Eliya - "Mala Engleska" Šri Lanke smeštena između planina, dolina, slapova i plantaža čajeva.

Transfer do hotela.

Večera i prenoćište u Glenfall Reach Hotel Nuwara Eliya 3+* (http://glenfallreachhotel.com), Nuwara Eliya ili slični.

 • Ishrana – na bazi polupansiona
 • Tip sobe – standard sobe

6. dan NUWARA ElIYA – KOGGALA

Posle ranog doručka transfer do hotela na plaži. Večera. Noćenje u odabranom hotelu The Long Beach Resort 3*, Koggala

7 - 11. dan KOGGALA  (BORAVAK U HOTELU NA PLAŽI)

Doručak i večera u hotelu The Long Beach Resort 3*. Dani predviđeni za odmor i uživanje na plaži.

12. dan KOGGALA – TRANSFER DO AERODROMA COLOMBO

Slobodno vreme do transfera na aerodrom (oko 3 sata vožnje do aerodroma). Let QR 655 za Dohu u 20:55. Noćni let sa obrocima. Sletanje u 23:35.

13. dan DOHA - BEOGRAD

Nastavak letom QR 231 za Beograd  u 06:35. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 11:00.

Cena aranžmana iznosi: 849 € / po osobi

Cena uključuje: avio prevoz, smeštaj na bazi polupansiona u hotelima prem programu (ili sličnim), usluge lokalnog vodiča na engleskom, ulaznice prema programu, transfere klimatizovanim mini van-om, i organizaciju i realizaciju putovanja.

Cena ne uključuje: aerodromske takse (cca. 299 €), troškove vize (30 USD/pax.), piće u restoranima, camera/video dozvole, porez, individualne troškove putnika.

Napomena: cena data na bazi minimum 10 pax. U slučaju manjeg broja, agencija zadržava pravo promene cene i uslova  putovanja.

Način plaćanja: 50% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni Credit banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na put.

Napomena:  Agencija posreduje pri pribavljanju vize za Sri Lanku.

Hotel se nalazi na Koggala plaži, 20 minuta od tvrdjave Galle i 2 sata od aerodroma Kolombo.

Glenfall Reach je novi hotel sa šesnanest soba, dizajniran kao mešavina kolonijalne i moderne arhitekture, sa drvenim podovima, luksuznim krevetima i brojnim pogodnostima

Royal Kandyan Hotel ima šezdeset komfornih soba, pri čemu skoro svaka od njih poseduje privatni balkon sa pogledom na šarmantnu baštu.

Ovo je jedini hotel u Habarani koji ima pogled na veličanstvene Ritigala planine…

Sa modernim pogodnostima, prostranim sobama, romantičnim apartmanima i vrhunskom kuhinjom, ovaj hotel je idealan za romantične odmore, venčanja...

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

Licenca OTP br. 41/2013, vazi od 05.06.2013. god. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu TTC Top Travel Centar ima garanciju putovanja u visini od 300.000 eur, kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o osiguranju i polisi  30000000999, od 25.01.2017., Milenijum osiguranja.

U slučaju nastanka osiguranog slučaja kao posledice insolventnosti, putnik se može obratiti Asistentskoj kući Coris na sledeći broj telefona + 381 11 36 36 999, ili na mail:coris@coris.rs. Pozivanjem Call Centra Asistentske kuće moguće je obezbediti prinudni smeštaj, povratak putnika u zemlju, i potpunu podršku putniku 24h.

Cenovnik br. 1 septembar  2017.

Šri Lanka je zemlja locirana nadomak južne obale Indijskog potkontinenta. Ostrvo u Južnoj Aziji, bilo je do 1972. godine poznato kao Cejlon. Šri Lanku okružuje Indijski okean, zaliv Mannar i Palk Strait, a nalazi se u blizini Indije i Maldiva.

Šri Lanka je republika i unitarna država kojom upravlja polupredsednički sastav sa službenim sedištem vlade u Šri Dzajavardenepura-Koti, glavnom gradu. Kao rezultat svoje idealne pozicije (na putu glavnih pomorskih ruta), Šri Lanka je strateški pomorska veza između zapadne i jugoistočne Azije. Cejlon je bio centar budističke religije i kulture u antičkom dobu, a jedan je od retkih preostalih prebivališta budizma u Južnoj Aziji, zajedno sa Ladakh-om, Butan-om i Čitagong-om u Bangladešu. Zajednica Sinhaleza čini većinu stanovništva, dok Tamilci, koji su skoncentrisani na severu i istoku ostrva, čine najveću etničku manjinu. Ostale zajednice uključuju Maure,Purgere, Kafire, Malajce i starosedeoce Veda zajednice. Zemlja je poznata po proizvodnji i izvozu čaja, kafe, kokosa, gume i cimeta. Prirodne lepote Šri Lanke su dale epitet ovoj zemlji - biser Indijskog okeana. Ostrvo obiluje bujnim tropskim šumama, belim plažama i raznolikošću krajolika sa bogatom biološkom raznovrsnošću. Zemlja se ponosi svojom dugom i šarenom istorijom koja datira preko 3.000 godina i smatra se jednom od najdužih dokumentovanih istorija u svetu. Kulturno bogatstvo Šri Lanke može se pripisati prisustvom različitih zajednica na ostrvu. Šri Lanka je osnivač država SAARC i članica Ujedinjenih Nacija, Komonvelta, G77 i Pokreta Nesvrstanih

Polazak: 10.06.2018        

Povratak: 22.06.2018

13 DANA/ 10 NOĆENJA

1. dan BEOGRAD – DOHA

09:00 – okupljanje na aerodromu i čekiranje za let QR 232 za Dohu u 12:00. Sletanje u 18:00. 

2. dan DOHA-KOLOMBO

Nastavak letom QR 662 za Kolombo u 19:10. Sletanje u 03:05 po lokalnom vremenu. Po prolasku pasoške i carinske kontrole očekuje vas predstavnik lokalne agencije sa tablom Jetwing Tours. Potom ćete se upoznati sa vašim lokalnim vodičem koji će vas pratiti po ostrvu. Transfer do hotela. Otprilike 45 minta vožnje do hotela. Ulazak u sobe u 12:00.

Popodne je predviđena gradska tura u Kolombu.

*Kolombo - gradska tura – vožnja gradom vodeći vas u užurbane komercijalne delove grada kao i u rezidencijalni deo, Cinnamon Gardens. Poseta tvrđavi koja je bila britanski administrativni centar i vojni garnizon, ulica Mora – Goldsmith četvrti u srcu Pettah, Bazar gde je i hinduistički hram od raskošnog kamena kao i poseta holandskoj crkvi Wolfendhal koja datira iz 1749. Poseta BMICH kongresnom centru, gde se može videti replika Avukana Bude i Trg Nezavisnosti.

Povratak u hotel.

Večera i noćenje u hotelu Pegasus Reef Hotel 4* (www.pegasusreefhotel.com) u Wattali ili slični.

 • Ishrana – na bazi polupansiona
 • Kategorija sobe – standard soba.

3. dan COLMBO – PINNAWALA – SIGIRIYA - DAMBULLA   

Posle ranog doručka polazak za Sigiriyu i poseta Pinnawali sirotištu za slonove. Oko 2 sata vožnje do Pinnawala.

Oko 9:30 – Pinnawala sirotište za slonove – osnovano 1975. godine za napuštene, bolesne i povređene slonove danas je izraslo u veliku porodicu. Broj slonova je narastao na više od 40, uključujući i bebe slonova koje dovode iz raznih krajeva. Jedinstveno iskustvo koje ne sme da se propusti.

Potom odlazak za Sigiriyu, penjanje na Sigiriya kamenu tvrđavu (oko 2,5 sata vožnje).

Oko 15:00 ”Sigiriya kamena tvrđava” –kralj Kassapa (477 – 495) je izmestio prestonicu iz Anurradhapura u Sigiriyu i napravio tvrđavu da okruži svoju palatu, koja je izgrađena na vrhu od 500 visokih stena, sa pratećim sadržajima. Palata je okružena spoljašnim jarkim bojama i zidom vrta, Mirror wall – zid ogledalo, svetlo i tamno obojene freske devojaka koje prekrivaju zapadni zid i prelepo stepenište kroz središte stene lava su neke od atrakcija.

Transfer do hotela u Habaranu.

Večera i prenoćište u Sungreen Resort & Spa 4* (http://sungreenhabarana.com)  ili slični.

 • Ishrana – na bazi polupansiona
 • Tip sobe - standard

4. dan SIGIRIYA– DAMBULLA– MATALE – KANDY

Posle ranog doručka polazak za Kandy, na putu poseta Dambulli, Batik fabrici i vrtu začina.

Doživite Šri Lankan seosku turu.

*Dambulla – oko 155 kilometara od Kolomba. Dambulla je poznata po 5 hramova u pećini. Prva 3 su bolji, stariji i veći nego druga 2. Neke pećini su iz prvog veka pre nove ere. U svih 5 pećina su zidovi i plafoni prekriveni Budinim muralima i tamo se nalazi više od 130 statua Bude.

Nastavak za Kandy, na putu obilazak vrta začina - ”Spice Garden at Matale”. Prilika da se vidi kako izgleda drvo vanile, cimeta, karanfilića… Ko želi može i da kupi ove začine u prodavnici. U toku ove ture posetiocima se objašnjava svako drvo i biljka i na kraju upotreba istih u pripremi hrane.

Vožnja oko 1:30 sata do Kandy.

*Kandy – drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaelske kraljevine koji je konačno osvojen od strane Britanaca 1815. Kandy je primer uticaja koji budizam ima na današnju Šri Lanku. Svuda su hramovi i manastiri kao čuvari budističke tradicije.

Uveče je predviđena city tura grada Kandy koja uključuje obilazak jezera, pijacu i posetu Hramu "Budin Zub"

*Hram Svetog Budinog Zuba” – datira još od 4. veka nove ere, kada je Budin zub donet na Šri Lanku, sakriven u kosi princeze Orisan, ugled hrama je znatno porastao i postao je najcenjeniji u Šri Lanci i širom budističkog sveta. Smatra se najdragocenijim posedom Šri Lanke.

Večera i prenoćište u hotelu Royal Kandyan 4*(www.royalkandyan.lk), Kandy ili sličan.

5. dan KANDY – PERADENIYA- NUWARA ELIYA

Posle ranog doručka poseta Royal Botanic bašti u Peradeniya i Gem Muzeju

*Royal Botanical Garden - 147 hektara. Počeo je sa radom 1374 god. kao uživanje u vrtu kraljeva Gapmola i Kandy. Poseduje više od 4000 drveća, biljaka i puzavica. Neke retke i endemične vrste iz celog sveta nalaze se u ovom vrtu. Vrt začina i kuća orhideja je jako popularna kod turista.  

Popodne nastavak do Nuwara Eliya i poseta plantažama čaja.

Po dolasku u Nuwara Eliya, mogucnost organizovanja city ture Nuwara Eliya.

*Berba čaja –  plantaže čaja i fabrike u planinama. Imaćete jedinstvenu priliku da se pridružite beračima čaja, koji beru lišće čaja od kojih se proizvodi čaj i izvozi svugde u svetu. Ovo je fina umetnost i imaćete priliku da je naučite od eksperata kako oni beru sa preciznošću i brzinom.

*Nuwara Eliya - "Mala Engleska" Šri Lanke smeštena između planina, dolina, slapova i plantaža čajeva.

Transfer do hotela.

Večera i prenoćište u Glenfall Reach Hotel Nuwara Eliya 3+* (http://glenfallreachhotel.com), Nuwara Eliya ili slični.

 • Ishrana – na bazi polupansiona
 • Tip sobe – standard sobe

6. dan NUWARA ElIYA – KOGGALA

Posle ranog doručka transfer do hotela na plaži. Večera. Noćenje u odabranom hotelu The Long Beach Resort 3*, Koggala

7 - 11. dan KOGGALA  (BORAVAK U HOTELU NA PLAŽI)

Doručak i večera u hotelu The Long Beach Resort 3*. Dani predviđeni za odmor i uživanje na plaži.

12. dan KOGGALA – TRANSFER DO AERODROMA COLOMBO

Slobodno vreme do transfera na aerodrom (oko 3 sata vožnje do aerodroma). Let QR 655 za Dohu u 20:55. Noćni let sa obrocima. Sletanje u 23:35.

13. dan DOHA - BEOGRAD

Nastavak letom QR 231 za Beograd  u 06:35. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 11:00.

Cena aranžmana iznosi: 849 € / po osobi

Cena uključuje: avio prevoz, smeštaj na bazi polupansiona u hotelima prem programu (ili sličnim), usluge lokalnog vodiča na engleskom, ulaznice prema programu, transfere klimatizovanim mini van-om, i organizaciju i realizaciju putovanja.

Cena ne uključuje: aerodromske takse (cca. 299 €), troškove vize (30 USD/pax.), piće u restoranima, camera/video dozvole, porez, individualne troškove putnika.

Napomena: cena data na bazi minimum 10 pax. U slučaju manjeg broja, agencija zadržava pravo promene cene i uslova  putovanja.

Način plaćanja: 50% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni Credit banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na put.

Napomena:  Agencija posreduje pri pribavljanju vize za Sri Lanku.

Detaljnije o ponudi Detaljnije o ponudi
Detaljnije o ponudi Detaljnije o ponudi
Letovanje 2018

Krf - leto 2018

Direktan dnevni čarter let iz Beograda

Santorini - Krit - Leto 2018

Direktan dnevni čarter let iz Beograda

Kos - leto 2018

Promo cene za leto 2018

Karpatos - leto 2018

Direktan dnevni čarter let iz Beograda

Krit Heraklion - leto 2018

Direktan dnevni čarter let iz Beograda za Heraklion

 

Top Travel Centar je turistička agencija koja se bavi prodajom avio karata za ceo svet, organizacijom grupnih i individualnih turističkih putovanja, zimovanja i letovanja, krstarenja, smeštaja u hotelima u zemlji i inostranstvu. Top Travel Centar realizuje putovanja po meri i želji klijenta!

 

U domenu poslovnih putovanja, Top Travel Centar se bavi organizacijom seminara, konferencija i tim bilding putovanja. Cilj je da svojim klijentima pruže najviši nivo usluga uz najpovoljnije cene, da kroz realizovane poslove grade poverenje i budu agencija kojoj se veruje i kojoj se uvek vra?ate. Moderna poslovnica u centru grada, ljubazno i profesionalno osoblje, kvalitetna usluga, briga o klijentima... su samo neki od razloga zbog kojih se Top Travel Centar svrstava u vode?e agencije u zemlji.

Sva prava zadržana. | 2014 - 2018 Copyright TTC. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group

X