12 mesta koja morate videti ako posetite Francusku

Francuska je predivna zemlja…

12 mesta koja morate videti ako posetite Francusku

Francuska je predivna zemlja… tačnije, to je jedna od onih destinacija koje nam nude mnogo više od svojih predivnih gradova…

Naravno, u Parizu se nalazi fenomenalna arhitektura i još bolje znamenitosti koje bi svako trebalo da vidi barem jednom u životu. Ali, čitava ova zemlja ima svoje lepote, koje su vredne lutanja van njenog glavnog grada i malo dužeg putovanja.

Ako jednom budete imali prilike da posetite Francusku na više od samo nekoliko dana, dobićete šansu da uživate u pravoj magiji koju ona nudi, ukoliko se potrudite da je otkrijete. Kao i za brojne druge stvari, ako zagrebete ispod površine njenih glavnih gradova, Francuska će vas očarati i omađijati skrivenim draguljima koje krije u svojim planinama i provincijama.

Mi vam ovoga puta predstavljamo dvanaest omiljenih mesta u Francuskoj, koja bi trebalo da posetite kada se sledećeg puta zaputite tamo.

1. Lil

Lil je istorijski grad koji datira iz sedamnaestog veka i koji nikako ne bi trebalo da zaobiđete. Oduševiće vas svojim veličanstvenim trgovima, sjajnom arhitekturom i romantičnim crkvama. 

2. Montženevr

Francuskim Alpima svakako nije potrebno dodatno predstavljanje, ali moramo vam napomenuti da obavezno posetite Montženevr. Predivne planine, lokaliteti za skijanje i upečatljiva priroda će vas navesti da pomislite da ste zalutali u bajku.

3. Mont St Mišel

Kao deo UNESCO svetskog nasleđa, Mont St Mišel je crkva, opatija i selo smešteno iznad kamenitog područja, zbog kog izgleda kao da izvire iz mora. U pitanju je predivan prizor, koji je poznat u čitavom svetu. Obavezno posetite ovaj lokalitet u suton, jer ćete moći da vidite neverovatne narandžaste nijanse na uskomešanoj površini mora. 

4. Bordo

Ovo je vinska prestonica sveta! Bordo je mesto koje ne smete propustiti i jednostavno morate obići neki od njegovih vinograda i degustirati najfinije vrste vina. Savetujemo vam da kupite koju flašu kao suvenir, ili kao poklon sami za sebe. 

5. Avinjon

Avinjon u Provansi je pesma o čuvenom mostu, ali ovo mesto nam nudi mnogo više od toga. Ovde možete videti neverovatne vile i crkve koje datiraju iz sedamnaestog veka. Provedite jedan ili više dana u Avinjonu, uživajte u njegovim vijugavim ulicama i kaldrmisanim stazama. Zaista je slikovita lokacija!

6. Luberon

Luberon region u Provansi poznat je po svojim slikovitim selima, koja su postala poznata širom zemlje i dalje od nje. Ovde ćete naići na ruralnu Francusku, izobilje vinograda i uopšte fenomenalno okruženje, posebno tokom toplijeg dela godine. 

7. Fontenblo šuma

Smeštena nadomak Pariza, ova šuma je jedna od najslikovitijih u citavoj Francuskoj. Ovde možete posmatrati ptice, šetati ili se baviti alpinizmom, a potom se vratiti u Pariz i uživati u svim luksuznim pogodnostima koje vam padnu na pamet. 

8. Strazbur

Smešten u Alsakeu, na granici sa Nemačkom, Starzbur nudi sasvim drugačiji ambijent u odnosu na druge delove Francuske. Ovde možete uživati u specifičnoj gastronomiji, koja predstavlja kombinaciju nemačke i francuske kuhinje. 

9. Verdon klisura

Smeštena nadomak Alpa, Verdon klisura je nešto što morate videti svojim očima, da biste poverovali da postoji. Na njenom dnu teče Verdon rekla, na potezu dužine 100 kilometara. 

10. Versaj

Kada ljudi pomisle na Versaj, oni često zamišljaju čuvenu palatu, ali Versaj je zapravo ime grada koji je okružuje. Ako želite da istražite Francusku i izvan Pariza, ovo je definitivno najbolja početna (ili završna) stanica. 

11. Overnja

Smeštena u centralnom delu Francuske, Overnja je provincija koja se nažalost često zamenari u korist južnog dela zemlje. Ona je protkana spektakularnim vulkanskim pejzažima, ima snažno ukorenjenu tradiciju poljoprivrede zbog kog predivno izgleda i miriše tokom leta. Nemojte propustiti da otkrijete pritajeni šarm ove regije. 

12. Dolina Dordonje

Region Dordonje nalazi se u blizini Bordoa i predstavlja mesto koje jednostavno odiše rustičnom francuskom lepotom. Ova neverovatna regija ispunjena je predivnim lokalitetima i vinogradima iz kojih potiču neka od najboljih francuskih vina. Ako posetite ovaj deo Francuske, nemojte propustiti priliku da krenete u lov na tartufe!

LuxLife

Leto 2019

 

Top Travel Centar je turistička agencija koja se bavi prodajom avio karata za ceo svet, organizacijom grupnih i individualnih turističkih putovanja, zimovanja i letovanja, krstarenja, smeštaja u hotelima u zemlji i inostranstvu. Top Travel Centar realizuje putovanja po meri i želji klijenta!

 

U domenu poslovnih putovanja, Top Travel Centar se bavi organizacijom seminara, konferencija i tim bilding putovanja. Cilj je da svojim klijentima pruže najviši nivo usluga uz najpovoljnije cene, da kroz realizovane poslove grade poverenje i budu agencija kojoj se veruje i kojoj se uvek vra?ate. Moderna poslovnica u centru grada, ljubazno i profesionalno osoblje, kvalitetna usluga, briga o klijentima... su samo neki od razloga zbog kojih se Top Travel Centar svrstava u vode?e agencije u zemlji.

Sva prava zadržana. | 2014 - 2019 Copyright TTC. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group

X