Božićni vašari koje morate posetiti u narednom periodu

Praznična atmosfera je več otpočela, a u vazduhu nam nekako sve miriše na vino, karanfilić, cimet i pomorandže.


Praznična atmosfera je več otpočela, a u vazduhu nam nekako sve miriše na vino, karanfilić, cimet i pomorandže.

Gde ćete najbolje doživeti božićnu i novogodišnju atmosferu, nego na čuvenim vašarima u evropskim metropolama koji se otvaraju upravo u novembru i traju sve do kraja januara 2018.godine? Ovde ćete se zabaviti, probati ukusnu hranu i tradicionalne božićne specijalitete, popiti vruće vino i kupiti suvenire.

Nema nišeg lepšeg od posete nekoj evropskoj metropoli tokom novogodišnjih praznika. Evo naših predloga koje gradove možete obići u predstojećem periodu.


Hamburg, Nemačka

Ima neke posebne draži na božićnom vašaru u Hamburgu. Postavljen odmah pored Skupštine grada, ovaj otvoreni market je fokusiran na regionalne specijalitete. Štandovi su prekriveni rezbarijom, suvenirima iz Tirola, kolačićima od đumbira i ostalim slatkim đakonijama.


Berlin, Nemačka

Gendarmenmarkt božićni market je prepun štandova sa preukusom hranom, a organizuju se i živi muzički nastupi.


Kopenhagen, Danska

Kopenhagen je grad koji čezne da ga istražite i nema boljeg perioda nego tokom Božića. Obavezno obiđite jedan od najvećih tematskih parkova Tivoli Gardens koji se nalazi u srcu grada. Tokom Božića ovde se organizuju žive svirke i večernji vatrometi.


Talin, Estonija

Dom prvoj okićenoj javnoj jelci, Talin je grad u kome se božićni vašari organizuju već 600 godina unazad. Osigurajte da ovde obavezno probate tradicionalnu kuhinju, a neki od specijaliteta su crni puding ili kiseli kupus. Tokom božićnih praznika u Talinu zna biti veoma hladno, pa se zato dobro obucite za šetnje gradom, a dobar izbor su topla čokolada i kuvano vino.


Notingem, Engleska

Zimska zemlja čuda u Notingemu se održava na dve lokacije - Market Square-u i Long Row-u. Okruženo kućicama u viktorijanskom stilu, ovde se nalazi i najveće klizalište u regionu kao i veliki broj barova.


Keln, Nemačka

27. novembra otvara se fantastični božićni vašar u Kelnu koji će biti otvoren sve do 23. decembra. Tačnije, Keln poseduje nekoliko marketa pod otvorenim nebom, a najveći se nalazi u centru grada blizu katedrale. Iako su centralne tržnice fantastične, obiđite obavezno i Angel Market u Neumarkt-u i selo St. Nick na Rudolfplatz-u.


Edinburg, Škotska

Edinburg je čaroban tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Čitavim gradom širi se praznična atmosfera. Obiđite trg St. Andrews jer se tamo nalazi ovalno klizalište, i posetite Santa Land u Princes Street Gardens. Uživajte u dobroj hrani perecama i jabukama u specijalnom miksu začina.


Minhen, Nemačka

Minhenski božićni vašari traju od 27. novembra pa sve do 24. decembra. U Minhenu ih ima ukupno 11. Ukoliko ste u potrazi za rukotvorinama iz celog sveta, obiđite Sendlinger Tor, a ako ste ljubitelj istorije onda je za vas 6 vekova stari vašar sa načičkanim drvenim kolibama koje prodaju sve što vam padne na pamet.


Beč, Austrija

Odmah pored Rathausa, nalazi se slavni božićni market u Beču koji datira iz 13.veka. Iako grad ima oko 20 sličnih marketa na otvorenom, Rathaus je nezaobilazna stanica svih turista zbog dobre hrane, muzike i atmosfere.


Prag, Češka

Vašar u Pragu otvara se 2.decembra i traje do 2.januara. Prag takođe ima bezbroj sličnih otvorenih marketa tokom novogodišnjih praznika, ali je onaj na starom gradskom trgu, mesto koje morate posetiti. Provešćete se kao nikad u životu dok pijuckate pivo i jedete tradicionalne specijalitete.

LuxLife

 

Top Travel Centar je turistička agencija koja se bavi prodajom avio karata za ceo svet, organizacijom grupnih i individualnih turističkih putovanja, zimovanja i letovanja, krstarenja, smeštaja u hotelima u zemlji i inostranstvu. Top Travel Centar realizuje putovanja po meri i želji klijenta!

 

U domenu poslovnih putovanja, Top Travel Centar se bavi organizacijom seminara, konferencija i tim bilding putovanja. Cilj je da svojim klijentima pruže najviši nivo usluga uz najpovoljnije cene, da kroz realizovane poslove grade poverenje i budu agencija kojoj se veruje i kojoj se uvek vra?ate. Moderna poslovnica u centru grada, ljubazno i profesionalno osoblje, kvalitetna usluga, briga o klijentima... su samo neki od razloga zbog kojih se Top Travel Centar svrstava u vode?e agencije u zemlji.

Sva prava zadržana. | 2014 - 2022 Copyright TTC. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group