Istanbul - Kapadokija od 599 €

1. maj - 6 dana / 4 noćenja

Istanbul - Kapadokija od 599 €

Istanbul - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Položaj Istanbula na kontaktu između Evrope i Azije uslovila je vekovno mešanje različitih kultura, pa je došlo do stvaranja interesantnog etničkog sklopa, koji je izuzetno atraktivan za turiste. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul. Aja Sofija ili Plava džamija, Topkapi, Sulejmanova džamija, Dolmabahce palata, su samo neki od svedoka slavne proslosti Vizantije i moćnog Otomanskog carstva...

Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lepih konja“.  Zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i „Kolevka hrišćanstva“. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao „vilinski dimnjaci“, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela. Vajane vekovima kišom, vetrom i suncem ove monumentalne figure, danas su jedno od najvećih čuda prirode i jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u Turskoj. Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju.

POLAZAK:    30.04.2021.

POVRATAK:  05.05.2021.

1. dan BEOGRAD – ISTANBUL

Dolazak na aerodrom dva sata pre leta za Istanbul TK1082 u 09:10. Sletanje u 12:00 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela SARI KONAK****. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan ISTANBUL  

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog razgledanja grada, ili krstarenja Bosforom. Noćenje.

3. dan ISTANBUL - KAPADOKIJA

Doručak. Check out do 12:00. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Čekiranje na let TK2008 za Nevsehir u 17:45. Sletanje u 19:10. Transfer do hotela THE CAPPADOCIA****. Smeštaj. Noćenje.

4./5. dan KAPADOKIJA  

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog razgledanja grada, ili krstarenja Bosforom. Noćenje.

6. dan KAPADOKIJA - ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Check out. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let za Istanbul TK2005 u 15:05. Sletanje u 16:35. Nastavak letom TK1083 za Beograd u 18:45 i sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 22:55

CENA ARANŽMANA: 599 €/po osobi u dvokrevetnoj sobi 

Mogućnost rezervacije drugih hotela i termina na upit!

Cena uključuje: avio prevoz s aerodromskim taksama i prtljagom (ekonomska klasa), sve navedene transfere (aerodrom-hotel-aerodrom), 2  noćenja u navedenom hotelu u Istanbulu ili sl. na bazi noćenja s doručkom, 3  noćenja u navedenom hotelu u Kapadokiji ili sl. na bazi noćenja s doručkom, organizaciju i realizaciju putovanja.

Cena ne uključuje: putno osiguranje, fakultativne izlete i ostale nepomenute usluge.

Način plaćanja: 50% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate, a ostatak najkasnije do 15 dana pre polaska na put.

NAPOMENA: Cena aranžmana je bazirana na minimum 10 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih Agencija ne otkazuje aranžman, ali zadržava pravo korekcije cene i uslova putovanja, o čemu je dužna da obavesti učesnike putovanja najkasnije 7 dana pred polazak na put.

Odličan hotel, smešten u srcu grada, na samo 150 metara od Plave džamije i 500 metara od Topkapi palate. Sve sobe su sa klasičnim nameštajem, imaju LCD TV, klimu i bespla

Cappadocia Hotel se nalazi u istorijskom naselju Urgup, 600 metara od manastira Nikolos, odmah pored čuvenog Asmali Konaka i destilerije vina Turasan. Hotel ima roštilj i

DEPOZIT I GARANCIJA PUTOVANJA

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima depozit u visini od 300 eur i garanciju putovanja za kategoriju licence A10 u visini 50.000- Eur kojom se za sluèaj

A) insolventnosti organizatora putovanja obezbeðuju: 1.troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2.potraživanja uplaæenih sredstava putnika poosnovu ugovora o turistièkom putovanju, koje organizator putovanja nije realizovao 3.potraživanja uplaæenih sredstava putnika u sluèaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladu sa opštim uslovima putovanja. 4. potraživanja razlike izmeðu uplaæenih sredstava po osnovu ugovora o turistièkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga buhvaæenih programom putovanja i za sluèaj

B) naknade štete obezbeðuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimiènim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su odreðene opštim uslovima i programom putovanja 1.za potraživanje uplaæenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turistièkom putovanju koje organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike izmeðu uplaæenih sredstava po osnovu ugovora o turistièkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaæenih programom putovanja. Period pokriæa garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turistièkog putovanja, odnosnodo povratka putnika na ugovoreno odredište.

Garancija putovanja TRIGLAV OSIGURANJA a.d.o. po Polisi osiguranja broj 470000046377 od 20.01.2021, ugovorena je sa trajanjem osiguranja od 01.01.2021 do 01.10.2021 godine.Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog sluèaja kod TRIGLAV OSIGURANJA na telefon +381 11 330 51 00 , pisanim putem ili telegramom na adresu Milutina Milankoviæa 7a ili na mail: office@triglav.rs  

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

Cenovnik br.1. februar 2021.

Istanbul - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Položaj Istanbula na kontaktu između Evrope i Azije uslovila je vekovno mešanje različitih kultura, pa je došlo do stvaranja interesantnog etničkog sklopa, koji je izuzetno atraktivan za turiste. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul. Aja Sofija ili Plava džamija, Topkapi, Sulejmanova džamija, Dolmabahce palata, su samo neki od svedoka slavne proslosti Vizantije i moćnog Otomanskog carstva...

Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lepih konja“.  Zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i „Kolevka hrišćanstva“. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao „vilinski dimnjaci“, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela. Vajane vekovima kišom, vetrom i suncem ove monumentalne figure, danas su jedno od najvećih čuda prirode i jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u Turskoj. Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju.

POLAZAK:    30.04.2021.                                              

POVRATAK:  05.05.2021.

1. dan BEOGRAD – ISTANBUL

Dolazak na aerodrom dva sata pre leta za Istanbul TK1082 u 09:10. Sletanje u 12:00 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela SARI KONAK****. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan ISTANBUL  

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog razgledanja grada, ili krstarenja Bosforom. Noćenje.

3. dan ISTANBUL - KAPADOKIJA

Doručak. Check out do 12:00. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Čekiranje na let TK2008 za Nevsehir u 17:45. Sletanje u 19:10. Transfer do hotela THE CAPPADOCIA****. Smeštaj. Noćenje.

4./5. dan KAPADOKIJA  

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog razgledanja grada, ili krstarenja Bosforom. Noćenje.

6. dan KAPADOKIJA - ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Check out. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let za Istanbul TK2005 u 15:05. Sletanje u 16:35. Nastavak letom TK1083 za Beograd u 18:45 i sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 22:55

CENA ARANŽMANA: 599 €/po osobi u dvokrevetnoj sobi 

Mogućnost rezervacije drugih hotela i termina na upit!

Cena uključuje: avio prevoz s aerodromskim taksama i prtljagom (ekonomska klasa), sve navedene transfere (aerodrom-hotel-aerodrom), 2  noćenja u navedenom hotelu u Istanbulu ili sl. na bazi noćenja s doručkom, 3  noćenja u navedenom hotelu u Kapadokiji ili sl. na bazi noćenja s doručkom, organizaciju i realizaciju putovanja.

Cena ne uključuje: putno osiguranje, fakultativne izlete i ostale nepomenute usluge.

Način plaćanja: 50% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate, a ostatak najkasnije do 15 dana pre polaska na put.

NAPOMENA: Cena aranžmana je bazirana na minimum 10 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih Agencija ne otkazuje aranžman, ali zadržava pravo korekcije cene i uslova putovanja, o čemu je dužna da obavesti učesnike putovanja najkasnije 7 dana pred polazak na put.

Detaljnije o ponudi Detaljnije o ponudi
Detaljnije o ponudi Detaljnije o ponudi

 

Top Travel Centar je turistička agencija koja se bavi prodajom avio karata za ceo svet, organizacijom grupnih i individualnih turističkih putovanja, zimovanja i letovanja, krstarenja, smeštaja u hotelima u zemlji i inostranstvu. Top Travel Centar realizuje putovanja po meri i želji klijenta!

 

U domenu poslovnih putovanja, Top Travel Centar se bavi organizacijom seminara, konferencija i tim bilding putovanja. Cilj je da svojim klijentima pruže najviši nivo usluga uz najpovoljnije cene, da kroz realizovane poslove grade poverenje i budu agencija kojoj se veruje i kojoj se uvek vra?ate. Moderna poslovnica u centru grada, ljubazno i profesionalno osoblje, kvalitetna usluga, briga o klijentima... su samo neki od razloga zbog kojih se Top Travel Centar svrstava u vode?e agencije u zemlji.

Sva prava zadržana. | 2014 - 2021 Copyright TTC. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group

X