Sejšeli

sejseli

Sejšeli su idealna lokacija za pravi odmor na moru. Sejšeli se nalaze u Indijskom okeanu, blizu Ekvatora, i sastoje se od više od 100 ostrva. Peskovite i bele plaže, palme i tirkizni okean doprinose da se na Sejšelima osećate predivno.

Očaravajuća priroda, koralni grebeni, apsolutna tišina bez tračka buke, bez malarije, i opasnih životinja. Veliki broj plaža je totalno ocepljen od ljudi, skroz su puste, ali često i nepristupačne.

Tokom čitave godine temperatura je idealna za zabavu na vodi i u vodi. Ronjenje je jako popularno. Moguće je i iznajmljivanje čamaca i razgledanje ostrva u sopstvenoj režiji.

Zbog ogromnog broja ostrva, Sejšeli imaju mnogo toga da pruže turistima i samim tim su i glavna turistička atrakcija. Mi ćemo vam predstaviti ostrva koja morate posetiti ako budete dolazili na Sejšele, kao i turističke atrakcije koje na tim ostrvima možete iskusiti.

Ostrvo Mahe

Ako na Sejšele budete dolazili avionom, sletećete na največe ostvro Mahe, na kojem se nalazi 90 % stanovništva. Najbolja ponuda hotela nalazi se baš na ovom ostrvu i uglavnom je ovo početna destinacija svih turista, koji se na Maheu stacioniraju pa kasnije idu u dalje istraživanje ostrva. Glavni grad ostrva Mahe je grad Viktorija i on je prava turistička atrakcija ovog ostrva i morate ga podsetiti.

Simbol ovog minijaturnog grada je „L’horloge“ umanjena kopija Londonskog Big Bena, ujedno i sećanje na britansko kolonijalno doba. Oko njega se niže par zgrada, pošta, banke i botanička bašta. Gradom dominiraju drvene kućice koje su vrlo lepo dekorisane.

U Viktoriji živi oko 23 000 stanovnika, što čini oko trećinu ukupne populacije Sejšela.

Na području Viktorije preovladava umerena tropska klima. Zime su kišovite, a leta relativno suva. Prosečna godišnja temperatura ima veoma malu varijaciju između 25 i 29 stepeni celzijusa.
Ako budete posećivali ovaj prelepi grad, morate da posetite sledeće turističke atrakcije:

-          State Houses

State houses su ustvari najstarije javne zgrade na Sejšelima koje su izgrađene 1910. godine.

-          Botanička bašta

Bašta se prostire na površini od 6 hektara. Poseduje veliki broj domaćih i uvezenih biljaka i drveća, uključujući i drvo slonove jabuke iz Malezije, venecuelansku ružu, i druge egzotične vrste. U ovoj botaničkoj bašti takođe možete videti i veliki broj kopnenih kornjača različitih vrsta.

-          Prirodnjački muzej

Pridrodnjački muzej sadrži primerke izumrle flore i faune Sejšela. Krokodile, džinovske rakove i druge izumrle vrste možete detaljno izučiti u muzeju.

-          Trg Slobode

Posetite i Trg Slobode, mesto na kome se nalazi najviše zgrada iz perioda kolonijalizma. Najpoznatije zdanje je „ L’Horloge“, toranj koji je podignut 1903. godine kao simbol ekonomskog napretka ostrva. Projektovan je kao Little Ben, manja verzija Big Bena u Londonu.

Ostrvo Silhouette

Ovo ostrvo nalazi se 20 kilometara severozapadno od Mahea i ovo je treće po veličini ostrvo Sejšela. Najčešće je druga destinacija posle ostrva Mahe i isto toliko je uzbudljiva. Prostire se na površini od 20 kvadratnih kilometara, a na njemu živi oko 200 stanovnika. Na njemu većinom borave radnici.

Ako budete posećivali ovo prelepo ostrvo obavezno posetite sledeće atrakcije:

-          Dauban Mauzolej

Izgrađen je na mirnom i tihom mestu i okružen je vegetacijom koja je pretežno sačinjena od kokosovog drveća. Mauzolej sačinjava skup od šest masivnih stubova koji su usklađeni na fasadi i na delu bočnih strana.  Mauzolej predstavlja istorijski podsetnik i spomenik na porodicu Dauban koja je nekada posedovala ovo ostrvo.

-          Silhouette Marine National Park

Pošto se ostrvo Silueta nalazi na visini od 740 m nadmorske visine, seča šuma na ovom području nekako je izbegnuta, pa je ovo ostrvo postalo nacionalni park 6. oktobra 1987. godine. Tu možete videti retke i zaštićene biljne i životinjske vrste.

-          Anse Lascars

Ova plaža smeštena je na istočnoj strani ostrva, a od drugih plaža izdvaja je to što je okružena koralima, pa je idealno mesto za ronjenje. Takođe, na plaži se nalazi i drevna grobnica u kojoj se nalaze grobovi 30 arapskih mornara.

Ostrvo La Digue

Ostrvo La Digue, nalazi se istočno od ostrva Praslin i zapadno od ostrva Felicite. Prostire se na površini od 10 kvadratna kilometra, a na njemu živi oko 2 000 stanovnika. La Digue je trajektom povezano sa ostrvima Praslin i Mahe. Vrlo lepo i interesatno ostrvo koje treba obići i posetiti.

Tuirstičke atrakcije na ostrvu La Digue:

-          Eustache Sarde’s House

Eustache Sarde’s House je kuća napravljena isključivo od drveta i jedan je od retkih primera ovakvog načina građenja. Kuća je izgrađena sa savršenom preciznošću i jedna je od glavnih atrakcija na ostrvu.

-          Granite Boulder

Ovo čudo prirode morate videti i slikati. Granitni kamen formiran je pre 750 miliona godina, a zbog sporog hlađenja na svojoj površini sadrži veliki broj kristala. Granitni kamen postao je i nacionalni simbol.

-          L’Union Estate

Ovo mesto vas jednostavno vraća u prošlost. Stara vodenica i stare peći za sušenje samo su neki od artifakata prošlosti koje će te ovde sresti. Stanovnici ovog mesta nisu baš mladi, a najstariji žitelji su Džinovske kornjače koje su stare i po nekoliko vekova. 

 

Pročitaj više o destinaciji...
jos
HOTELI NA OVOJ DESTINACIJI

Sunset Beach ****

Sunset Beach

Predivan hotel koji gleda na Indijski okean, ušuškan među stene sa izlazom na privatnu peščanu plažu.

Denis Private Island *****

Denis Private Island

Privatno ostrvo sa plažama iz snova i apsolutnim Robinzon Kruso osećajem. Denis Private ostrvo je idealno mesto za izolovan i opuštajući odmor u prirodi.

Le Meridien Barbarons ****

Le Meridien Barbarons

Lokacija: ostrvo Mahe, na plaži BEAU VALLON, 25 min. od aerodroma, 20 min. od centra grada; sobe: hotel raspolaže sa ukupno 124 sobe

L'Habitation Cerf Island Hotel ***

L'Habitation Cerf Island Hotel

Lepo uređen hotel, nalazi se na ostrvu Cerf, koje je poznato po jedinstvenim belim peščanim plažama.

Coral Strand Hotel ***

Coral Strand Hotel

Divan hotel na idealnom položaju, lociran direktno na peščanoj plaži Beau Vallon Bay, jednoj od najdužih plaža na Sejšelima, i na oko 5km od centra grada Victoria.

Le Domaine de la Reserve ****

Le Domaine de la Reserve

Lepo dizajniran hotel, udaljen od aerodroma Mahe 60km i aerodroma Praslin oko 16km.

Hotel L Archipel ****

Hotel L Archipel

Skladan resort koji odiše romantičnom atmosferom, nalazi se na mirnoj lokaciji u jednom 800m dugom peščanom zalivu.

Village du Pecheur ***

Village du Pecheur

Predivan hotel sa interesantnim abijentom, smešten na jednoj od najlepših plaža na Praslinu, na beloj Cote d'Or Beach.

Hanneman Holiday Residence ***

Hanneman Holiday Residence

Pansion sa bazenom, pool barom i delom za roštilj, smešten uz manju ulicu, nekoliko minuta hoda od predivne plaže Beau Vallon Bay.

LINKOVI

X