Bahami

bahami

Bahame čine više od 700 ostrva i 2.500 koralnih sprudova. Nalaze se istočno od Floride, a severno od Kube i Kariba.

Kada je zakoračio na novootkriveno tlo, Kristofer Kolumbo uplovio je na Bahame i to je prvo mesto na koje je zakoračio na novom kontinentu. Naziv Bahami vodi poreklo od španskih reči „baha mar“ (plitko more). Nekadašnje stanovništvo ovih ostrva bili su Indijanci, međutim kako su Bahami postali engleska kolonija, a Indijanci gotovo istrebljeni, danas je stanovništvo mešovito i najviše ima Britanaca.

Bahami su oduvek oduševljavali ceo svet svojom lepotom i egzotičnom idilom. Često nazivano i „raj na zemlji“ ovo mesto jedno je od najpopularnijih destinacija na svetu. Medeni meseci, venčanja i odmori često se provode na Bahamima. Na Bahamima žive brojne vrste životinja, a u nekoliko posebnih rezervata je zaštićeno 230 vrsta ptica. O podvodnom svetu nije ni potrebno govoriti, jer more prosto vrvi od raznolikog života, koji je teško opisati rečima. Tek kad čovek zaroni u carstvo Posejdona, ne duboko ispod površine, može da sagleda sve božanske osobine Bahama. Tu je i 2.400 kilometara koralnih i peščanih grebena, a okružuje ih kristalno čista i prozirna voda. U njoj mirno plivaju velike skupine delfina i stotine vrsta raznobojnih i neobičnih riba, a česti gosti su i ajkule.

Teško je reći koji deo Bahama je najlepši i šta je najinteresantije posetiti na ovom mestu, jer je sve izuzetno lepo i privlačno. Gde god da se nalazite, bićete okruženi blistavim peščanim plažama i plavo-tirkiznim morem.

Mi ćemo se potruditi da vam pomognemo i predstavimo najbolje destinacije na Bahamima koje možete da posetite, a to su najlepša i najpoznatija ostrva, koja su sama po sebi glavna turistička atrakcija Bahama.

Abakos

Abakos je zapravo grupa ostrva koja se protežu 210 km. Imigranti iz Velike Britanije su se naselili ovde tokom 17. i 18. veka, a njihova kultura i tradicija ogledaju se u arhitekturi, aktivnostima i običajima koje i dalje sprovode lokalni seljani. Plaža ima dosta i sve su podjednako lepe i prekrivene belim i sitnim peskom. Lokacije za ronjenje su takođe dsotupne na Abakosu, tako da možete uživati u podvodnom svetu.

Nassau/Paradise island

Na Rajskom ostrvu, nalazi se glavni grad Bahama Nassau. Ovo je ekonomski najznačajnije ostrvo na Bahamima i možemo reći da je srce Bahama. Nassau je osnovan 1670. godine i brzo je izrastao u trgovački centar zbog svojih luka i sidrišta. Ovaj prelepi i šarmanti gradić je odlična destinacija i preporučujemo da ga posetite ako budete dolazili na Bahame.

Long Ajlend

Ovo brdovito ostrvo dugačko je 100 kilometara i zauzima 400 kvadratnih kilometara površine. Zbog zvoje dužine je i dobio naziv jer reč „long“ znači dugačko. Ovo ostrvo inetesanto je za turiste zato što je prepuno krečnjačkim pećinama, koje se spuštaju i ispod nivoa mora, tako da avanturisti ovde mogu lepo da se provedu istraživajući mnogobrojne pećine.

Exuma

Exuma se proteže na 210 kilometara i savršeno je mesto za one koji dolaze na Bahame vodenim putem, tj brodom. Ovo ostrvo poznato je još i kao „prestonica jedrenja“ a savršeno je mesto za ljubitelje kruzera i jahti.

Biminis

Biminis je malena grupa ostrvaca koja se nalaze 80 km istočno od Majamija. Ono što je interesanto u vezi Biminisa je da se tu nalaze neke od najlepših riba nas vetu, tako da ljubitelji ronjenja samo treba da ponesu maske i disaljke i spremni su za podvodnu avanturu.

Eleuthera

Ljubitelji istorije trebali bi da posete ovo ostrvo jer se tu nalaze koreni bahamske istorije. Veliki deo rane kolonijalne atmosfere ogleda se u malim ribolovačkim, poljoprivrednim selima. Ostrvo je dugo skoro 200 km i samo 3 km široko.

Rum Cay

Ovo ostrvo naziva se još i „uspavanom lepoticom“ Bahama.  Ostrvo je bogato tragovima i spomenicima indijanske kulture, tako da možete videti tragove naroda koji su tu živeli pre dolaska Kolumba. Kolumbo je prvobitno ovo ostrvo nazvao Santa Maria de la Conception.

 

Pročitaj više o destinaciji...
jos
HOTELI NA OVOJ DESTINACIJI

Grand Lucayan Resort *****

Grand Lucayan Resort

Predivan hotel nalazi se direktno na beloj peščanoj plaži, aerodom Freeport je udaljen oko 20 minuta.

Atlantis Paradise Island *****

Atlantis Paradise Island

Ekskluzivan prostrani kompleks, nalazi se direktno na prelepoj Cabbage plaži, sastavljen je iz više celina...

One & Only Ocean Club *****

One & Only Ocean Club

Ovaj luksuzni kompleks nalazi se na prelepoj Cabbage Beach, izgrađen je u kolonijalnom stilu, okružen je 15ha velikim vrtom u stilu slavnog Vesajskog vrta.

Riu Palace Paradise Island *****

Riu Palace Paradise Island

Predivan hotel nalazi se na ostrvu Paradise Island, na lepoj Cabbage Beach.

LINKOVI

X